Betisoare cu nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Sep 2014 | 3281 vizualizari

 

Ceva de rontait,intr-o zi de duminica...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 130 g unt
  • 70 g margarina rama
  • 2 linguri smantana cu 40 % grasime
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic de zahar vanilat
  • cca 400 g faina + faina pentru infainat blatul de lucru
  • 1 ou
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • nuca macinata
  • ciocolata decor de la Dr.Oetker
Portii: 70
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betisoare cu nuca si ciocolata:

Intr-un castron cernem faina si adaugam praful de copt si plicul de zahar vanilat. Separat amestecam untul cu margarina (puteti sa folositi numai unt sau numai margarina ), dupa ce a fost lasat de seara la temperatura camerei. Se adauga zaharul, oul,smantana si nuca macinata. Omogenizam bine  si adaugam faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de copt. Formam o coca, nu foarte tare, potrivita ca sa putem sa o intindem. Infainam blatul de lucru intindem foaie si taiem betisoare, cat le vrem de lungi si groase. Batem oul cu zaharul vanilat si ungem betisoarele, apoi presaram nuca macinata sau ciocolata de decor. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la foc iute, in 7-8 min, chiar si mai repede, in functie de cuptor ele se coc. Se scot din cuptor si se lasa la racit pe un platou.

TIPS-URI

1

faina poate sa varieze,se va simti la mana.E in functie de grasimea untului si a smantanii.Daca mai este nevoie se mai adauga,insa nu trebuie sa obtinem un aluat tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betisoare cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Constelatialeu 1

21.09.2014, 19:06

Moku,facea bunica mea si tare ne placea,am pierdut reteta si to caut guistul ala bun....ce am facut acum se apropie cam 80%,e ceva care-i lipseste sa fie ca alea din copilaria mea...

Rocsi 1

21.09.2014, 20:23

Mmm, la rontiala nu lipsesc

jolygina 1

22.09.2014, 00:32

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inimioare cu migdale si ciocolata