Vasilopita

de Doralinda in Prajituri, 2 Ian 2013 | 3246 vizualizari

 

E o traditie greceasca dar si alte tari o au. Am scris un articol despre aceasta traditie de revelion. E ca un chec care poate fi mancat nu numai de revelion!
Am uitat sa fac poze dupa ce am taiat-o ptr ca am facut video, deci o sa postez video.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 110 gr migdale macinate fin
  • 60 gr migdale macinate gros
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 250 gr smantana
  • 250 gr vin alb dulce
  • Samburi de la o rodie
  • zahar pudra ptr ornare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vasilopita:

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si migdalele macinate gros. Amestecam cu mixerul untul netopit, taiat bucati mici cu zaharul pana se omogenizeaza frumos, apoi oprim mixerul si adaugam smantana amestecand usor cu o spatula de plastic, apoi punem cate putina din faina amestecata cu celelalte ingrediente si alternam cu vinul. La urma punem samburii de rodie amestecand usor ca sa nu se "dezumfle" compozitia.


Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa in prealabil cu unt si presarat faina si coacem la cuptor 170C ptr cca 50 minute (depinde de cuptorul fiecaruia, poate chiar si o ora, asa fac eu checurile). Cand e gata, lasam sa se raceasca putin si apoi o scoatem din tava si presaram zaharul pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vasilopita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Doralinda 1

03.01.2013, 18:25

Laurenta

ANNA_46 1

04.01.2013, 00:27

Delicioasa

Doralinda 1

04.01.2013, 00:47

Anna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si visine