Oua de Pasti

de Brindusa in Prajituri, 29 Mar 2010 | 3559 vizualizari

 

Am incercat sa fac ceva in avans ca sa vad cum iese. Bineinteles, reteta poate fi imbunatatita

 

INGREDIENTE

  • 6  jumatati de ou de ciocolata
  • 1 borcan piersici
  • 1 lingura miere
  • 10 g unt
Baza
  • 30 g faina
  • 40 g migdale fara coaja, facute faina
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • 40 g unt, topit
  • esenta de vanilie
Crema
  • 1 galbenus
  • 1 lingura (cam 20 g) smantana grasa
  • 1 varf scortisoara
  • 100 ml frisca
  • 1/2 lingurita gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • 15 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Pasti:

Mai intai se pregateste baza:


Incalzeste cuptorul la 160 C si pregateste o tava cu 6 forme de briose mici.


Amesteca zaharul cu faina din migdale si adauga oul. Bate cam 3 minute la viteza mare. Adauga faina si untul topit si racit, vanilia la viteza mica. Amesteca doar pana se incorporeaza. Umple formele cam 2/3.


Coace cam 10 minute. Ai grija sa nu se arda.


In timpul asta taie bucatele mici cam 4 jumatati (daca sunt mari) de piersici si, in cratita unde ai topit untul carmelizeaza-le impreuna cu mierea si cele 10 g de unt. Da focul mare, ca sa se evapore toata apa.ai grija sa nu se arda. Lasa la racit.



Dupa ce bazele s-au racit, scobeste putin in ele cu ajutorul unui cutit ascutit (vezi poza)


Pentru crema:


Pune gelatina la inmuiat cu putina apa. Incalzeste smantana cu scortisoara. Amesteca galbenusul cu zaharul, pune peste smantana si amesteca continuu, la foc mic, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc, adauga gelatina si pune tot peste ciocolata alba taiata marunt. Crema e ferbinte si topeste ciocolata.


Amesteca sa se omogenizeze. Cand se raceste crema la temperatura degetului, adauga frisca. Umple bazele.


In jumatatile de ou de ciocolata pune cate o lingurita de piersica caramelizata si umple cu crema. Din restul de piersici taie cerculete, care sa semene cu galbenusul de ou si pune-le la locul lor.


Orneaza cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

janet 1

30.03.2010, 18:51

Foarte bine arata!Si cred ca si ....delicioase!

mena29 1

30.03.2010, 21:49

mmmm,foarte gustoase cred si foarte prezentabile.Nota10

Bucataras Medi 1

02.04.2010, 23:08

PASTE FERICIT!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura