Kataif

de adnia in Prajituri, 28 Ian 2013 | 6848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 punga fidea fina (sau paste speciale pt kataif, dar eu n-am gasit asa ceva)
  • -1 pachet de unt
  • -nuci, migdale si fistic macinate
  • -150 ml apa
  • -200 gr. miere
  • -coaja de lamaie rasa
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -amestec de condimente pt vin fiert
  • -400 ml frisca lichida
  • -1 plic budinca de vanilie
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kataif:

Se pune fideaua fina intr-un vas de jena uns cu unt, se presara cu nuci, migdale si fistic macinat sibucatele de unt si se dau la cuptor pana se rumenesc. Intre timp se prepara siropul: se pune la fiert apa cu mierea, condimentele si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se leaga. Dupa ce fideaua se scoate din cuptor, se toarna incet siropul fierbinte. Pe masura ce prajitura se racoreste, pastele absorb siropul si se umfla usor.

Dupa racirea completa se toarna budinca de vanilie, preparata dupa instructiunile de pe plic (cu 500 ml lapte si 2 linguri de zahar--daca folositi budinca dr. Oetker, e nevoie de 2 plicuri la aceasta cantitate de lapte) si se lasa iarasi la racit, moment in care se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri zahar pudra. Dupa aceea se presara nuci, alune, migdale si fistic macinat si se da la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza si se serveste cu muuuulta placere.

Este foarte dulce si delicioasa!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kataif" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

_Alina_ 1

29.01.2013, 10:24

Tre' sa fie tare bun!

laura_n 1

29.01.2013, 11:57

cat de bun este

Lau 1

29.01.2013, 15:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fidea