Prajitura din albusuri cu crema de lamaie

de katty in Prajituri, 9 Ian 2017 | 2794 vizualizari

 

 O prajitura dulce acrisoara dupa atata ospat, merge la fix. Si cum ramasesera cateva albusuri prin congelator, am improvizat rapid ceva.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 15 bucati piscoturi
  • 30 gr ciocolata ptr decor

Crema:

  • 600 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie sau dupa gust
  • 250 gr unt

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu crema de lamaie:

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile la temperatura camerei, cu un praf de sare pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem consistenta unei smantani groase.

Adaugam uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se rumeneste usor si trece proba scobitorii. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.

Pentru sirop, fierbem apa cu zaharul cateva clocote, dam jos si punem zeama de lamaie dupa gust.

Pentru crema, punem laptele cu zaharul la foc intr-un vas cu fundul dublu. Amestecam faina cu amidonul intr-o cana si turnam putin lapte rece peste ea. Amestecam bine, apoi turnam amestecul in laptele caldut. Amestecam continuu pana crema se ingroasa si da cateva clocote.

Dam jos si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, adaugam coaja rasa de lamaie si zeama dupa gust, amestecand. Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos, apoi adaugam cate putina crema in unt, pana o incorporam pe toata.

Pentru a monta prajitura, asezam blatul racit in tava in care a fost copt, turnam jumatate din crema, asezam un rand de piscoturi trase prin sirop, apoi restul de crema. Deasupra radem ciocolata. Pastram prajitura la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

miki_a 1

10.01.2017, 20:17

Toate îți ies de revistă!

Sidy 1

13.01.2017, 07:21

O minunatie , cu siguranta ! Sigur am sa o incerc si eu, multumesc !

Bya Ralu 1

13.01.2017, 20:38

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Somloi galuska"