Briose cu morcov si portocala

de simsim82 in Prajituri, 5 Mar 2014 | 4421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g morcov
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 130 ml ulei
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu morcov si portocala:

Morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mica sau mai simplu - la robot!

Ouale se bat cu zaharul, iar cand compozitia este ''spumoasa'' adaugati morcovul. Apoi se adauga faina deja amestecata cu praful de copt si vanilia.

Nu va speriati daca o sa fie cam tare compozitia, initial seamana cu o coca de cozonac, dar adaugand uleiul, va deveni mai moale.

La final adaugati coaja de portocala si amestecati bine-bine!

Pregatiti formele si umpleti-le cam 3/4 ( ideea este sa nu fie pline pentru ca vor creste destul de mult si ''dau afara'' din forme).

Se dau la cuptor, la 180 grade C  timp de 20-25 minute.

TIPS-URI

1

Va sfatuiesc sa le lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca putin, apoi sa le scoateti din cuptor, pentru ca, desi par putin ''crude'' cand sunt calde, in momentul in care se racesc se vor mai usca putin. Acum depinde de gustul fiecaruia...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu morcov si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

deyutzky 1

05.03.2014, 19:11

ce frumoase sunt!

Rocsi 1

05.03.2014, 19:37

Ce frumoase

mihaelar63 1

06.03.2014, 02:48

Ingenioase !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Muffins sau briose cu fructe de padure asortate