Briose cu morcov si portocala

de simsim82 in Prajituri, 5 Mar 2014 | 2836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g morcov
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 130 ml ulei
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu morcov si portocala:

Morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mica sau mai simplu - la robot!


Ouale se bat cu zaharul, iar cand compozitia este ''spumoasa'' adaugati morcovul. Apoi se adauga faina deja amestecata cu praful de copt si vanilia.


Nu va speriati daca o sa fie cam tare compozitia, initial seamana cu o coca de cozonac, dar adaugand uleiul, va deveni mai moale.


La final adaugati coaja de portocala si amestecati bine-bine!


Pregatiti formele si umpleti-le cam 3/4 ( ideea este sa nu fie pline pentru ca vor creste destul de mult si ''dau afara'' din forme).


Se dau la cuptor, la 180 grade C timp de 20-25 minute.

 

TIPS-URI

1

Va sfatuiesc sa le lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca putin, apoi sa le scoateti din cuptor, pentru ca, desi par putin ''crude'' cand sunt calde, in momentul in care se racesc se vor mai usca putin. Acum depinde de gustul fiecaruia...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu morcov si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

deyutzky 1

05.03.2014, 19:11

ce frumoase sunt!

Rocsi 1

05.03.2014, 19:37

Ce frumoase

mihaelar63 1

06.03.2014, 02:48

Ingenioase !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu nuci si stafide