Desert cornulete cu rahat

de simsim82 in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 49316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g untura
  • 125 g smantana
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 350 g faina (aproximativ)
  • rahat sau miez de nuca -pentru umplut
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Smantana, untura, zaharul, oul si faina se pun intr-un bol si se framanta bine.

Se imparte aluatul in 4 parti si din fiecare parte se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 25 cm.

Fiecare foaie se taie in 12 parti/fasii triunghiulare. Pentru fiecare triunghi se foloseste o bucata de rahat sau miez de nuca, pe care le asezam pe partea mai lata a triunghiului si rulam spre interior.

Se asaza in tava cornuletele astfel formate si se dau la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) timp de 15-20 minute. Cand incep sa se rumeneasca, trebuie scoase din cuptor.

Se pudreaza cu zahar pudra (eventual si vanilat) si se servesc, de preferinta, a doua zi sau chiar dupa 2-3 zile, dar la noi nu rezista atat de mult, asa ca....pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

10.03.2014, 19:44

delicioase

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:44

babi5 1

15.03.2014, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Pufoasa cu nuca si cuburi de mere