"Carawe" - Desertul lehuzei

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 3183 vizualizari

 

In lumea araba venirea unui copil este o ocazie de sarbatoare care implica anumite ceremonialuri.
In Iordania si Palestina vizitatorii lehuzei sunt serviti cu ceai fiert cu scortisoara si presarat cu nuci zdrobite sau cu " carawe": o de budinca pregatita din orez macinat si chimin dulce( fenicol).
Intelepciunea populara sustine ca fenicolul stimuleaza secretia laptelui la lehuze.

 

INGREDIENTE

  • 4 pahare de apa  
  • 1 pahar de orez macinat( pudra)  
  • 2 pahare de zahar  
  • 2 linguri de  chimin dulce macinat( carawe in l.araba sau caraway  in l.engleza) cunoscut in  Romania sub numele de fenicol  
  • 1 lingura de scortisoara macinata  
  • migdale jumatati, fistic,nuca zdrobita, seminte de pin( snobar –l.araba) pentru decoratie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Carawe" - Desertul lehuzei:

Intr-o cratita anti aderenta se pune apa cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul macinat inploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga chiminul dulce si scortisoara si se fierbe 8-10 minute pana s-a ingrosat.

Se pune budinca rezultata in cupe de desert si se decoreaza dupa gust cu seminte de migdale, nuca,fistic sau snobar.

Eu am o masina manuala de zdrobit nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Carawe" - Desertul lehuzei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

giuliana 1

08.12.2010, 17:59

kamy 1

09.12.2010, 17:23

da....se vede unde se folosesc condimente din belsug nu ca la noi...pliculete de 50 gr

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 18:28

Acum intelegi de ce ne-am invatat mai " lenese'; gasim toate combinatiile de condimente de gata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
12 Etaje dulci