Donuts

de simsim82 in Dulciuri, 27 Feb 2014 | 6730 vizualizari

 

Dupa mult timp si multe incercari, am ajuns, in sfarsit, la reteta ideala de Donuts! ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 lingurite rase de drojdie uscata
  • 75 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Se pun intr-o craticioara laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si se pun pe foc pana se topeste untul

Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu drojdia si galbenusurile, apoi se toarna compozitia de lapte. Se framanta bine un aluat destul de moale, dar nelipicios si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se presara cu faina masa de lucru si se intinde o foaie de cca. 5 mm grosime si se decupeaza gogosile. Se lasa la crescut jumatate de ora, apoi se prajesc in ulei (bine incins).

Puteti glasa gogosile (donuts) cu ciocolata (topita) sau zahar pudra amestecat cu cateva picaturi de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

Alinutza80 1

27.02.2014, 15:37

mihaelar63 1

27.02.2014, 17:09

Da !!! perfecte pentru ceaiul de la ora 5

Rocsi 1

27.02.2014, 19:14

Imi plac mult

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase