Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Retete / Mancaruri cu carne

Rulada de carne tocata la cuptor

In Mancaruri cu carne la 30 Mar 2018

Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după câteva minute împreună cu șunculița si mai calim puțin amestecând din când în...

Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

In Mancaruri cu carne la 30 Mar 2018

Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă. Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm bine. Jumătate din sosul acesta îl turnam în tava în care vom da carnea la...

Bab gulyas la ceaun

In Mancaruri cu carne la 21 Mar 2018

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu...

Gulas la ceaun

In Porc la 9 Oct 2017

Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).  Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins. Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa. Ardeii se toaca si ei, dar nu cubulete, ci felii mai grosute si se adauga la calit....

Varza cu carnati la cuptor

In Porc la 20 Sep 2015

Curatam si taiem ceapa julienne, apoi o punem la calit in 3-4 linguri ulei intr-o cratita incapatoare. Taiem si varza fideluta si o adaugam la calit peste ceapa, la foc mic, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si boia. Punem la incalzit intr-o tigaie uleiul ramas, taiem...

Coaste de porc picante si cartofi noi copti in coaja

In Porc la 11 Sep 2015

Se amesteca mierea cu mustarul, ketchup-ul si uleiul se masline. Se adauga cimbrul, boiaua, usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Ungem coastele de porc cu acest sos, le punem intr-un bol, le acoperim cu o folie si le dam la frigider pentru minim o ora. Dupa o ora, le scoatem din...

Chiftelute in aluat

In Vita la 10 Sep 2015

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde. Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut,...

Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit

In Pui la 20 Iun 2015

Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si...

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

In Porc la 11 Ian 2015

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se taie felii si se aseaza in oala peste varza maruntita. Se lasa putina varza si cateva felii de sunca...

Varza a la Cluj

In Porc la 25 Apr 2014

Mai intai pregatim carnita pentru ca trebuie sa fiarba cel mai mult: se curata si se toaca marunt cepele, apoi se pun la calit intr-o lingura de untura amestecand din cand in cand. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnita si se caleste in continuare la foc mic pana isi schimba culoarea. Se...

Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

In Pui la 22 Dec 2013

Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute.  Se spala si...

Sarmalute cu varza dulce si bulion

In Mancaruri cu carne la 5 Noi 2013

Mai intai pregatim varza : se pun la fiert intr-o cratita incapatoare 5-6 litri de apa impreuna cu otetul si o lingura de sare. Se scot cotoarele de la verze si se pun la oparit cand fierbe apa. Dupa 2-3 minute, cu ajutorul a doua furculite incepem sa scoatem pe rand frunzele de varza oparite si...

Papricas de cartofi cu carnati

In Mancaruri cu carne la 2 Oct 2013

Se curata legumele si se taie cubulete sau felii. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Se adauga ceapa, morcovii si ardeiul si e calesc pana se inmoaie. Se adauga si rosia curatata si taiata cubulete si carnatul taiat felii. Se amesteca bine si ultimii se pun cartofii, apoi se adauga apa cat...

Tocana de porc cu cartofi piure

In Porc la 6 Sep 2013

Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste putin amestecand din cand in cand. Se adauga jumatate de litru de apa calda si se fierbe la foc mic....

Shaorma cu piept de pui

In Pui la 23 Aug 2013

Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta. Lipiile se pun intr-o...

Cotlet de porc pane cu rozmarin

In Porc la 9 Iul 2013

Se toarna pesmetul pe o farfurie si se amesteca cu rozmarinul tocat si cu usturoiul pisat. Se toarna faina in alta farfurie, iar oul se bate cu putina sare in a treia farfurie. Se condimenteaza carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi se tavaleste prin faina,ou si pesmetul cu rozmarin....

Snitele de porc aromate

In Porc la 6 Apr 2013

Se spala si se usuca feliile de cotlet, apoi se bat cu un ciocan pentru carne pana isi reduc grosimea la jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora. Se amesteca intr-o farfurie faina cu usturoiul si rozmarinul. In alta farfurie se bat ouale. Se...

Friptura de porc cu carnati si rozmarin

In Porc la 20 Mar 2013

Se spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc , cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati potrivite. Se unge o tava cu ulei, se aseaza carnea si carnatii in tava, se adauga vinul si...

Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings

In Pui la 1 Aug 2011

Se taie varful aripilor si se arunca. Cealalta parte se taie din nou in doua pe la articulatie. Se curata, se parlesc la flacara aragazului sau cum prefera fiecare. Se face un sos din ulei amestecat cu pasta de ardei iute si condimentele, se poate pune intr-o punga impreuna cu aripile, sau...

Ardei umpluti cu cus-cus si rosii

In Mancaruri cu carne la 1 Aug 2011

Se spala ardeii, se curata de cotor si seminte si se sareaza. Se curata ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga carnea tocata, verdeata, 400 ml de rosii pasate si cus-cusul. Se condimenteaza cu sare si piper si se umplu ardeii cu aceasta compozitie cu ajutorul...

Pui cu ierburi de Provence

In Pui la 10 Iul 2011

Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, sare si piper. Se spala si se curata carnea de pui, apoi se unge cu amestecul de mai sus si se lasa sa stea 10-15 minute la temperatura camerei. Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade, se aseaza carnea intr-o tava termorezistenta si se da la cuptor...

Pui cu miere si legume la cuptor

In Pui la 9 Iul 2011

Pieptul de pui se cresteaza deasupra. Se amesteca bine mierea cu uleiul, sarea, piperul si boiaua si se unge carnea cu acest amestec, apoi se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala si se curata legumele, se taie rondele. Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei se aseaza...

Snitel de pui cu usturoi in crusta crocanta

In Pui la 5 Iun 2011

Se spala si se sterge pieptul de pui, apoi se feliaza si se bate putin cu ciocanelul pentru carne - eu le bag pe rand intr-o punguta si le bat usor. Se curata si se piseaza usturoiul, se amesteca cu sare, piper, boia si sucul stors de la o jumatate de lamaie. Cu acest amestec se ung snitelele si...

Varza murata cu carne si rosii

In Porc la 20 Mai 2011

Se curata ceapa, se toaca si se pune la calit in ulei. Dupa ce s-a inmuiat se adauga carnea taiata cuburi si se caleste pana isi schimba culoarea impreuna cu cimbrul. Se adauga varza tocata si 500 ml apa calda si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cca 40 minute, dupa care punem rosiile,...

Pui cu orez la cuptor

In Pui la 7 Mai 2011

Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute. Se spala bine orezul in mai...

Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara

In Pui la 28 Apr 2011

Cum se prepara Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara Ceapa, morcovul, ardeiul, se curata, se spala si se taie cubulete respectiv rondele. Se pun la calit in uleiul incins. Se adauga busuiocul si se amesteca bine. Se taie pieptul de pui cuburi si se adauga peste legume....

Piept de pui cu chili si cherry

In Pui la 19 Apr 2011

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se amesteca uleiul cu pasta de chili si cu oregano. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, se unge cu acest amestec si se aseaza intr-o tava. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15 minute se scoate folia si se aseaza in tava...

Ficatei cu ciuperci si sos de rosii la cuptor

In Ficat la 13 Apr 2011

Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se porneste cuptorul la 180 de grade. Ciupercile se spala si se zvanta, apoi se taie in patru daca sunt mici (eu asa am gasit) sau felii si se aseaza in tava. Ficateii spalati si curatati se pun peste ciuperci.  Ceapa se curata si se taie...

Musaca

In Mancaruri cu carne la 21 Mar 2011

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se calesc impreuna amestecand usor pana scade zeama lasata de carne. Se adauga vinul, se condimenteaza cu maghiran, sare si piper si...

Pulpe umplute la cuptor

In Pui la 26 Noi 2010

Se spala pulpele si se lasa la scurs. Se feliaza maslinele si kaiserul. Se condimenteaza cu sare si piper fiecare pulpa, se aseaza in interior felioare de masline si kaiser, dupa care se pliaza si se pun intr-o tava rezistenta unsa cu ulei. Se toarna peste ele vin la temperatura camerei si...

Afisate 1 - 30 din 57 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]