Retete culinare din India

Retete traditionale din India

Preparate aromate, dulci-acrisoare sau foarte iuti, asa s-ar defini in cateva cuvinte retetele culinare specifice bucatariei din India. Pe Bucataras.ro gasiti retete savuroase de pui, paine, chai sau dulciuri originale indiene.


Gustul dulce acrisor al Indiei

Condimentele speciale, originare din India, dau mancarurilor un gust deosebit: sofran, cardamon, coriandru, chimion si lista poate continua... Invatati de la bucatarasii nostri secretele bucatariei indiene!

Pui Madras

Postat de: ladydi

Taiem carnea de pui cubulete si o asezonam cu sare si piper. Intr-un wok sau intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa si prazul tocate marunt si le calim. Apoi... Citeste continuarea

Naans cu branza topita

Postat de: ctlina

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul.  Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.  În bolul robotului (sau într-un... Citeste continuarea

Rogan Josh – miel in stil indian

Postat de: Ina

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite. Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină. Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am... Citeste continuarea

Pui Tandoori

Postat de: ctlina

Se prepară marinata: Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt. Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.... Citeste continuarea

Masala Chai - Ceai negru indian

Postat de: Anett

Punem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam... Citeste continuarea

Samosa cu carne de vita

Postat de: ctlina

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras. Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute. Adăugați roșia... Citeste continuarea

Banuti cu seminte si curmale

Postat de: Ela68

1. Curmalele se taie bucati foarte mici. 2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari.  3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca  printre nuci. 4.... Citeste continuarea

Pasta "pateu" de linte rosie

Postat de: ctlina

Curatam ceapa esalota si morcovul .  Spalati bine lintea rosie.  O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele. Va fierbe timp de 20 -25... Citeste continuarea

Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )

Postat de: RoXx

Pentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp... Citeste continuarea

Aloo Paratha - Pâine indiană

Postat de: VanessaAli

Curatam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii... Citeste continuarea

Biryani cu miel

Postat de: Satisfyyourcravings

Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie.  In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata... Citeste continuarea

Cartofi noi in sos curry

Postat de: Satisfyyourcravings

Cartofii se fierb in apa cu sare 2-3 minute, in functie de marime.  Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei la foc mic si se prajeste mixul de condimente pana incepe sa elibereze aromele.... Citeste continuarea

Suc de ghimbir cu Green Sugar

Postat de: dantes

Ghimbirul se curata si se da pe razatoare, se stoarce portocala si impreuna cu indulcitorul Green Sugar se pun in apa se amesteca bine si se lasa la rece peste noapte apoi se strecoara si se... Citeste continuarea

Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete

Postat de: Satisfyyourcravings

Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut.  Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de... Citeste continuarea

Chutney si Subji Ayurvedic

Postat de: Catalinaflorea

Subji Ayurvedic: Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine... Citeste continuarea

Tocana de pui cu naut

Postat de: papabundetot

Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio. Am pus intr-o cratita putin... Citeste continuarea

Curry de pui cu orez basmati

Postat de: papabundetot

Am taiat in cubulete de 2 cm pulpele de pui si le-am pus la marinat in apa de flori de portocal,sos de ardei iuti si sos de stridii,pana cand carnea s-a marinat,m-am ocupat de legume.Am tocat... Citeste continuarea

Supă-cremă de mazăre galbenă în stil indian

Postat de: simonacallas

Mazărea, aleasă şi spălată, am pus-o la fiert, împreună cu sarea, turmericul, ceapa şi morcovul, într-un litru de apă. Din momentul în care a început să fiarbă... Citeste continuarea

Samosa cu pui

Postat de: RoXx

Prepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca. Prepararea umpluturii : Pieptul de pui... Citeste continuarea

Cartofi indieni

Postat de: Satisfyyourcravings

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când s-au răcit puțin se apasă usor,pe fiecare, cu o furculiță. Se presară sare, piper, turmenic, paprika și pudră de usturoi. ... Citeste continuarea

Curry de pui

Postat de: Satisfyyourcravings

Într-o cană pentru măsurat se amestecă laptele de cocos cu smântâna și iaurtul. Se adaugă pasta de roșii, usturoiul, ghimbirul, curry, turmenic, garam masala și piperul... Citeste continuarea

Naan (pâine indiană)

Postat de: Satisfyyourcravings

Într-un vas, se dizolvă zahărul în apa călduță. Se adaugă drojdia și se lasă 10 minute, până devine spumoasă.  Se amestecă făina cu praful de copt și... Citeste continuarea

Inima de porc si orez cu fasole rosie

Postat de: papabundetot

Am spalat foarte bine organele si le-am curatat de pielitele albe pe care le aveau,mai cu seama rinichii trebuie foarte bine curatati.Le-am pus apoi la marinat in sos soia si otet balsamic pentru... Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de: elucubratiiculinare

Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 2 cm. Într-un castron pregătim pasta pentru marinat puiul. Amestecăm iaurtul cu ghimbirul ras, pasta de usturoi, pătrunjelul verde tocat... Citeste continuarea

Garam masala

Postat de: elucubratiiculinare

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră. Se amestecă din când în când. Când condimentele s-au... Citeste continuarea

Chiftele picante din cartofi

Postat de: simona72

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Eu am folosit steamer-ul pt fierberea cartofilor. Se face un piure din cartofi, se adauga condimentele, patrunjelul si menta tocate marunt,... Citeste continuarea

Vinete Dhansak

Postat de: mitinita

Se spala vanata si se curata capetele. Se decojeste partial,un rand da,unul nu. Daca nu va place coaja de vanata,puteti sa o decojiti complet. Taiem vanata in cuburi de 1 cm. Infierbantam o... Citeste continuarea

Pui Tandoori

Postat de: Lia1

1.Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Le scurgi si le pui intr-un vas cu capac unde va sta la marinat. Se pot pune in pungi cu zip. 2.Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum... Citeste continuarea

Lipii umplute cu cartofi

Postat de: Lia1

Pui la fiert cartofii apoi prepari aluatul: ALUAT 1. Intr-un bol incapator amesteci faina si sarea cu apa la temperatura camerei sau un pic calduta ca de paine. Formezi un aluat moale. Mai... Citeste continuarea

Curry de pui cu morcovi glasati si orez

Postat de: papabundetot

Curry : Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul... Citeste continuarea

Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus

Postat de: papabundetot

Puiul: Am spalat bine puiul si l-am asezat intr-un castron.In alt bol am pus iaurtul si apoi condimentele,am amestecat bine pana cand amestecul s-a omogenizat,colorantul i-a dat o frumoasa... Citeste continuarea

Chiftele de porc cu arome indiene

Postat de: papabundetot

Intr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut... Citeste continuarea

Mancare indiana cu pui si orez

Postat de: papabundetot

Pulpele de pui le-am spalat bine,apoi le-am taiat in bucati,le-am pus intr-un castron,condimentele le-am amestecat bine,boabele de coriandru le-am maruntit putin in mojar,apoi toate condimentele... Citeste continuarea

Orez cu pui curry

Postat de: CulinaryRainbow

Carnea se taie cuburi mari și se dă la tigaie în unt și zeama de lămâie. Se acoperă neapărat cu un capac pentru a nu obține o carne prăjită, ci una bine pătrunsă. ... Citeste continuarea

Tajine de porc cu fructe uscate

Postat de: papabundetot

Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am... Citeste continuarea

Fursecuri asortate - cookies

Postat de: CulinaryRainbow

   Ingredientele se amestecă împreună într-un castron încăpător. Pe o tavă în care am pus hârtie de copt, se formează fursecurile folosind un poș de... Citeste continuarea

Basmati cu creveți

Postat de: CulinaryRainbow

Începem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl... Citeste continuarea

Ciocanele cu iaurt si sos de rodie

Postat de: papabundetot

Pulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2... Citeste continuarea

Placinta indiana de pui

Postat de: Bucatardinpasiune

Am inceput cu cartofii. I-am curatat, spalat, taiat in bucati mari si i-am fiert aproximativ 15 minute. Intre timp, am spalat legumele si am tocat ceapa marunt, iar ardeii grosier. Am... Citeste continuarea

Pui "Tikka Masala"

Postat de: Dea_Dea

Marinata: Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua. Pulpele se curata de piele , se spala, se... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: