Retete traditionale din India
Preparate aromate, dulci-acrisoare sau foarte iuti, asa s-ar defini in cateva cuvinte retetele culinare specifice bucatariei din India. Pe Bucataras.ro gasiti retete savuroase de pui, paine, chai sau dulciuri originale indiene.
Gustul dulce acrisor al Indiei
Condimentele speciale, originare din India, dau mancarurilor un gust deosebit: sofran, cardamon, coriandru, chimion si lista poate continua... Invatati de la bucatarasii nostri secretele bucatariei indiene!
Pernute picante cu cartofi
Postat de: liraCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se lasa la racit dupa care se dau pe razatoare, alaturi de cascaval si de untul rece. Adaugam cele 2 oua, condimentam, dupa care amestecam.... Citeste continuarea
Easy Chai Masala
Postat de: mitinitaSe amesteca toate ingredientele intr-un container inchis ermetic (merge la borcan). La o cana de ceai negru se folosesc 2 lingurite. Citeste continuarea
Ciorba indiana de pui
Postat de: SidySe curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina. Ceapa tocata, morcovul si... Citeste continuarea
Kheer - budinca de orez din India
Postat de: mitinitaSe pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara. Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte. Se... Citeste continuarea
Pui Vindaloo
Postat de: BrindusaIntr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore. Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si... Citeste continuarea
Paine Indiana Naan
Postat de: BrindusaAmesteca drojdia cu mierea si 50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spuma Amesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apa Amesteca cu o... Citeste continuarea
Korma curry de pui
Postat de: PelagieSe prajeste puiul in ulei amestecand continuu timp de cateva minute pentru a se patrunde, se adauga ceapa si usturoiul, se calesc impreuna. Apoi adaugam pasta de tomate (diluata in 1/2 cana de... Citeste continuarea
Supa de rosii picanta
Postat de: retetepersane1. Intr-o oala puneti untul sau uleiul, adaugati usturoiul + ghimbirul + condimentele uscate + ardeiul iute. Mestecati, apoi puneti si pasta de ardei 2. Adaugati passata de rosii sau... Citeste continuarea
Pui Tandorri
Postat de: SidyPulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm. Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin... Citeste continuarea
Dum Aaloo - Curry cu cartofi
Postat de: retetepersane1. Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja. Cand sunt fierti, ii curatati si ii taiati cuburi. 2. Intr-o cratita, incingeti uleiul si prajiti ceapa, usturoiul si ghimbirul. 3. Adaugati... Citeste continuarea
Cous cous in stil indian
Postat de: susuSe spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se da prin masina de tocat sau se mixeaza sa... Citeste continuarea
Paine Indiana "Poori"
Postat de: Mihaela11_joIntr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine. Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.... Citeste continuarea
Pui indian Tandoori
Postat de: Mihaela11_joUsturoiul ,ceapa,ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adaga la iaurt si se amesteca bine. Se taie puiul in sferturi si se pune in iaurtul condimentat. Se... Citeste continuarea
Chai Masala
Postat de: mitinitaSe pun toate ingredientele intr-o oala. Se dau la fiert la foc mic,dupa ce incepe sa fiarba se mai tine 2-3 minute. Pentru un ceai mai tare si mai iute se mai tin inca 2 -3 minute. Da ceaiul... Citeste continuarea
Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries
Postat de: mitinitaSe taie cartofii fierti in cuburi. Intr-un robot de bucatarie se adauga apa,ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute,sarea si curcuma. Intr-o tigaie nonstick,incalzeste uleiul si adauga semintele de... Citeste continuarea
Pui Tandoori
Postat de: mitinitaSe amesteca toate ingredientele,mai putin puiul. Se cresteaza pulpele de pui si se adauga amestecul de condimente. Se lasa la marinat cel putin 8 ore. Eu las de obicei 24 de ore. Se coc la... Citeste continuarea
Onion Bhaji - chiftelute indiene cu ceapa
Postat de: LeBlogPiquantTaiati cepele feliute subtiri, puneti-le intrun bol si adaugati celelate ingrediente. Daca compozitia e prea uscata, mai adaugati un pic de apa. Apoi bagati compozitia la frigider pentru... Citeste continuarea
Banana cu nuca de cocos
Postat de: mitinitaCurata banana de coaja si taie-o in bucati de 2 cm. Tavaleste fiecare bucata prin suc de lamaie si apoi prin nuca de cocos. Citeste continuarea
Kedgeree
Postat de: LeBlogPiquantOuale se fierb - tari. In timpul asta pestele se opareste cu vreo 200ml de apa. Tot in timpul asta (yes, multitasking :p), intr-o tigaie se rumenesc intr-o lingura de ulei catelul de usturoi,... Citeste continuarea
Chutney iute din vinete
Postat de: BrindusaTaie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.... Citeste continuarea
Clatite cu legume
Postat de: Corina33Se amesteca bine faina cu sarea, ouale si apa minerala. Se acopera si se lasa sa stea 30 de minute. Se amesteca din nou si se prajesc in ulei 8 clatite subtiri. Se curata ceapa, se spala si se... Citeste continuarea
Supa de pui, indiana
Postat de: InaCepele si morcovii taiate cubulete se calesc 2-3 minute in uleiul si untul topite, amestecand continuu. Se... Citeste continuarea
Pui Tikka Masala
Postat de: maria87roSe incinge o tigaie (de preferinta wok) si se pune untul la topit. Apoi se adauga puiul si se lasa pe foc pana se rumeneste Intr-un castron se amesteca smantana cu bulionul, curry, cardamom,... Citeste continuarea
Conopida in sos de curry
Postat de: Corina33Se curata conopida, se desface in buchete, se spala si se scurge. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei. Se adauga conopida... Citeste continuarea
Orez Biryani (Biryani rice)
Postat de: biancas76Puiul se curata, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Condimentul pentru vin se adauga in apa in care fierbe puiul. In supa se pun 2-3 cartofi taiati in 4 care se vor folosi... Citeste continuarea
Curry-ul de azi: cu dovlecel
Postat de: BrindusaIncalzeste uleiul intr-o cratita mare (eu folosesc wokul). Pune usturoiul si ghimbirul. Amesteca de 5-6 ori. Adauga ceapa si, la foc mediu- mare , amestecand ca sa nu se... Citeste continuarea
Inghetata de mango
Postat de: BrindusaAmesteca pulpa de mango cu un blender vertical sau cu un robot, ca sa se faca ca un piure. Amesteca piureul de mango cu laptele condensat si lamaia. Adauga frisca. Pune amestecul intr-o cutie cu... Citeste continuarea
Pâine Navajo cu pui
Postat de: articookDin aceasta compozitie ies 10 bucati. Intr-un bol mare se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante {se pot folosi si alte arome, in functie de cele pe care le preferi}... Citeste continuarea
Pui cu frunze de curry
Postat de: BrindusaInainte de a incepe gatitul, pregateste tot ce ai nevoie taiat, la indemana. Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul in ea. Adauga ghimbirul si usturoiul in uleiul incins si... Citeste continuarea
Rasgulla deliciu indian
Postat de: AnastasiaSe pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, turnati laptele intr-o punga confectionata din tifon si puneti... Citeste continuarea
Dahl cu cartofi dulci, spanac si linte verde
Postat de: laylalalaCu cateva ore inainte, pune lintea sa stea in apa apoi scurge-o. Intr-o cratita, pe foc potrivit, pune toate ingredientele in afara de spanac.Lasa sa fiarba 35-40 minute pana cand lintea si... Citeste continuarea
Curry de bame
Postat de: Brindusareteta pentru conserve de bame am pus-o aici Incalzeste bine uleiul si pune coriandrul si chimenul. Caleste-le usor. Adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga curcuma si chili si mai lasa 2... Citeste continuarea
Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana
Postat de: pansy1Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare . Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute. Puneti... Citeste continuarea
Salata de mango
Postat de: anaMango si avocado se taie cubulete,ceapa rondele se amesteca cu semintele de floarea soarelui .Chimenul si semintele de coriandru se coc putin in tigaie apoi le pisam si presara peste... Citeste continuarea
Pui curry
Postat de: pansy1-se taie felii usturoiul si ghimbirul -se taie solzisori ceapa ,iar ardeiul fasii -carnea se taie cubulete -se rumenesc usor usturoiul si ghimbirul in 3-4 linguri de... Citeste continuarea
Pui Tikka - Masala
Postat de: gamiliciPregateala : Pieptul de pui se taie cubulete,la fel si rosiile, ceapa se taie marunt. Intr-un bol se amesteca : ghimbirul ras, usturoiul zbrobit, chimionul, coriandrul, sofranul, piperul... Citeste continuarea
Cartofi cu seminte
Postat de: BrindusaFierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca, curata-i de coaja si taie-i cubulete. Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Pune condimentele in urmatoarea ordine (prajeste putin pe fiecare):... Citeste continuarea
Pui condimentat
Postat de: BrindusaReteta pentru Garam Masala o gasesti aici Prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu. Adauga... Citeste continuarea
Kebab indian cu fasole rosie si orez
Postat de: BrindusaReteta Pentru Garam Masala o gasiti aici Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici Eu am facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut si celelalte ingrediente.... Citeste continuarea
Curry de pui ca la mama lui acasa
Postat de: BrindusaMarineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga... Citeste continuarea