Retete traditionale din India
Preparate aromate, dulci-acrisoare sau foarte iuti, asa s-ar defini in cateva cuvinte retetele culinare specifice bucatariei din India. Pe Bucataras.ro gasiti retete savuroase de pui, paine, chai sau dulciuri originale indiene.
Gustul dulce acrisor al Indiei
Condimentele speciale, originare din India, dau mancarurilor un gust deosebit: sofran, cardamon, coriandru, chimion si lista poate continua... Invatati de la bucatarasii nostri secretele bucatariei indiene!
Reteta de samosa cu dovleac
Postat de: ctlinaIata cum se prepara Reteta de samosa cu dovleac Spalati si curatati legumele. Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii. Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l.... Citeste continuarea
Curry de dovleac cu lapte de cocos
Postat de: ctlinaFolosind un cuțit mare și gros, tăiați dovleacul în jumătate, apoi în felii. Apoi curățați de coaja fiecare felie și tăiați-o în bucăți. Curățați și... Citeste continuarea
Curry de pui cu lapte de cocos, reteta delicioasa cu o savoare exotica
Postat de: mirela0911Cum se prepara Curry de pui cu lapte de cocos, reteta delicioasa cu o savoare exotica: Se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste sau... Citeste continuarea
Indian Chicken Curry
Postat de: mirela0911Se spala pieptul de pui, se sterge de apa si se taie in bucatele potrivite. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune carnea. Se amesteca, se presara sarea si se lasa sa se rumeneasca... Citeste continuarea
Tikka Masala
Postat de: KsenyaIntr-un bol adaugam carnea t aiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece... Citeste continuarea
Curry cu pui si naut
Postat de: oanaplPulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă... Citeste continuarea
Supa de linte verde cu curry
Postat de: mitinitaSe pregatesc ingredientele. Ceapa se taie cubulete si se caleste. Se adauga usturoiul taiat marunt, apoi curcuma, chimion, curry si fulgii de ardei iute. Se adauga rosiile din conserva.... Citeste continuarea
Lamb Kadai- berbecut in stil indian
Postat de: KsenyaIntr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.... Citeste continuarea
Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)
Postat de: BucatarasScurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm. Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o... Citeste continuarea
Pui cu lapte de cocos si fistic
Postat de: panacrisCeapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțin ulei de măsline. Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele și se lasă la înăbușit cca.... Citeste continuarea
Chutney de mere si pere
Postat de: XandrinnePregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa... Citeste continuarea
Crochete din cartofi si faina de naut
Postat de: ctlinaCuratati cartofii si taiati-i bucatele. Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute. Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul... Citeste continuarea
Kashmiri Chai, ceai roz indian
Postat de: ctlinaTurnati 2 cani de apa intr-o oala adanca. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde. Adaugati varful de baking powder (praf de copt... Citeste continuarea
Naan- paine indiana
Postat de: xanaAmestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra. Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul,... Citeste continuarea
Curry de pui, cu orez Basmati indian
Postat de: AlexTeacher• taiati muschiuletul de pui cubulete si caliti-l intr-o tigaie incinsa; • adaugati ghimbirul ras, lemongrass tocat marunt sau zdrobit, chilli tocat marunt, usturoi pudra, praf de... Citeste continuarea
Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)
Postat de: SatisfyyourcravingsSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se... Citeste continuarea
Aloo gobi
Postat de: elucubratiiculinareConopida se desface buchețele cât mai mici și se pune la fiert în apă clocotită pentru max. 5 minute. Se scoate, se lasă la scurs și se păstrează la cald. Cartofii se... Citeste continuarea
Kedgeree cu peste, fasole pastai si spanac
Postat de: SatisfyyourcravingsSe fierbe pestele in putina apa, 4 minute. Se transfera pe o farfurie si se rupe in bucati. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit. Intre timp, se... Citeste continuarea
Conopida cu mazare in stil indian
Postat de: SatisfyyourcravingsSe adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine. Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga... Citeste continuarea
Naans cu carne tocata - Keema naans
Postat de: ctlinaSe dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se... Citeste continuarea
Legume picante
Postat de: dantesPentru pasta picanta toate ingredientele se dau prin blender. Intr-o oala se pune uleiul se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua de... Citeste continuarea
Pui Madras
Postat de: ladydiTaiem carnea de pui cubulete si o asezonam cu sare si piper. Intr-un wok sau intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa si prazul tocate marunt si le calim. Apoi... Citeste continuarea
Naans cu branza topita
Postat de: ctlinaSe dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un... Citeste continuarea
Rogan Josh – miel in stil indian
Postat de: InaPulpa de miel se taie in bucati potrivite. Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină. Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am... Citeste continuarea
Pui Tandoori
Postat de: ctlinaSe prepară marinata: Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt. Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.... Citeste continuarea
Masala Chai - Ceai negru indian
Postat de: AnettPunem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam... Citeste continuarea
Samosa cu carne de vita
Postat de: ctlinaÎntr-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras. Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute. Adăugați roșia... Citeste continuarea
Banuti cu seminte si curmale
Postat de: Ela681. Curmalele se taie bucati foarte mici. 2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari. 3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca printre nuci. 4.... Citeste continuarea
Pasta "pateu" de linte rosie
Postat de: ctlinaCuratam ceapa esalota si morcovul . Spalati bine lintea rosie. O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele. Va fierbe timp de 20 -25... Citeste continuarea
Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )
Postat de: RoXxPentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp... Citeste continuarea
Aloo Paratha - Pâine indiană
Postat de: VanessaAliCuratam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii... Citeste continuarea
Biryani cu miel
Postat de: SatisfyyourcravingsCarnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie. In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata... Citeste continuarea
Cartofi noi in sos curry
Postat de: SatisfyyourcravingsCartofii se fierb in apa cu sare 2-3 minute, in functie de marime. Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei la foc mic si se prajeste mixul de condimente pana incepe sa elibereze aromele.... Citeste continuarea
Suc de ghimbir cu Green Sugar
Postat de: dantesGhimbirul se curata si se da pe razatoare, se stoarce portocala si impreuna cu indulcitorul Green Sugar se pun in apa se amesteca bine si se lasa la rece peste noapte apoi se strecoara si se... Citeste continuarea
Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete
Postat de: SatisfyyourcravingsSe soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut. Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de... Citeste continuarea
Chutney si Subji Ayurvedic
Postat de: CatalinafloreaSubji Ayurvedic: Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine... Citeste continuarea
Tocana de pui cu naut
Postat de: papabundetotPulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio. Am pus intr-o cratita putin... Citeste continuarea
Curry de pui cu orez basmati
Postat de: papabundetotAm taiat in cubulete de 2 cm pulpele de pui si le-am pus la marinat in apa de flori de portocal,sos de ardei iuti si sos de stridii,pana cand carnea s-a marinat,m-am ocupat de legume.Am tocat... Citeste continuarea
Supă-cremă de mazăre galbenă în stil indian
Postat de: simonacallasMazărea, aleasă şi spălată, am pus-o la fiert, împreună cu sarea, turmericul, ceapa şi morcovul, într-un litru de apă. Din momentul în care a început să fiarbă... Citeste continuarea
Samosa cu pui
Postat de: RoXxPrepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca. Prepararea umpluturii : Pieptul de pui... Citeste continuarea