MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete

Hrean in otet

In Muraturi la 7 Noi 2020

Radacinile de hrean se curata, se spala si se usuca. Se dau prin razatoarea cu gauri mici, cu grija ca se lasa cu plans. Se pune hreanul in borcane. Eu am folosit borcane mai mici. Se pune pe foc apa, otetul, sarea, zaharul si se fierbe 2 minute dupa ce da in clocot. Se toarna...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 7 Noi 2020

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...

Compot de gutui pentru iarna

In Sirop / Compot la 7 Noi 2020

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...

Ghiveci de toamna

In Mancaruri de post la 6 Noi 2020

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata si...

Fasole boabe facaluita

In Mancaruri de post la 6 Noi 2020

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in oala sub presiune in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si 100 ml ulei pana rezulta o pasta cremoasa. Se potriveste de sare si se pune...

Desert rulada cu mere si nuca

In Prajituri la 6 Noi 2020

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...

Farfale cu biscuiti, nuca si stafide

In Farfalle la 23 Oct 2020

Biscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit.   Cand este rece se amesteca cu zaharul, scortisoara si nuca macinata.   Stafidele se pun la inmuiat in rom pentru 30...

Farfalle cu biscuiti

In Farfalle la 23 Oct 2020

Biscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece, se amesteca cu zaharul si scortisoara. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se trec pe sub jet...

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

In Dulciuri la 23 Oct 2020

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu scortisoara. Prunele se aleg micute,...

Gogosari si conopida in otet

In Muraturi la 22 Oct 2020

Din aceste cantitati rezulta 3-4 burcane de 800ml. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi. Conopida se curata, se spala si se desface in buchete. Se face amestecul din otet si apa intr-o...

Gogosari in otet fara conservant

In Muraturi la 22 Oct 2020

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi. Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 10 litri....

Castraveti bulgaresti

In Muraturi la 22 Oct 2020

Din aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27. Castravetii se spala. Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri. Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi. Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa...

Salata de vara cu branza feta

In Salate la 2 Aug 2020

Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Se pun intr-un castron, se presara sare si piper si se amesteca. Branza feta se taie cuburi mici si se pune in castron. Se toarna otetul balsamic si uleiul de masline si se amesteca bine. Se tine 15 minute la frigider si se...

Aperitiv placinta invartita

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2020

Cascavalul si branza se rad. Costita se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici. Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper. Aluatul se taie in doua pe lungime si se unesc cele doua bucati. Se pune umplutura pe toata lungimea aluatului, se...

Varza calita picanta

In Porc la 2 Aug 2020

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Scarita afumata se taie bucati. Intr-o cratita se pune uleiul si scarita si se prajeste putin pe ambele parti. Se scot...

Salata de cartofi cu ardei copt

In Salate la 2 Aug 2020

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeii se lasa la dezghetat si apoi se taie patrate marunte. Maioneza se face mixand ingredientele. Intr-un castron se...

Salata de vinete cu ardei copt (de post)

In Mancaruri de post la 1 Aug 2020

Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs. Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs. Vinetele se maruntesc putin cu mixerul intr-un castron. Se pune sare si ulei si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Ardeii se...

Salam de biscuiti betivan

In Prajituri la 31 Iul 2020

Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se...

Desert prajitura din albusuri cu cirese

In Prajituri la 31 Iul 2020

Albusurile se lasa la dezghetat. Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...

Desert impletita cu branza si mere

In Prajituri la 8 Iun 2020

Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand. Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand. Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si...

Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei

In Mancaruri de legume la 7 Iun 2020

Iata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici.  Bucatile de carne se pun la prajit intr-o cratita cu ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea. Ceapa se curata, se toaca si se pune la...

Snitele din parizer

In Porc la 7 Iun 2020

Parizerul se decojeste si se taie felii mai groase. Ouale se bat cu sare si piper. Faina si pesmetul se pun in cate o farfurie. Parizerul se da prin faina, ou batut si prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele  parti. Se scot pe hartie absorbanta. Se mananca calde...

Salata de cartofi cu sprot afumat

In Salate la 7 Iun 2020

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie marunt. Sprotul se scurge de ulei si se taie marunt. Maioneza se face mixand ingredientele. Intr-un castron se pun cartofii, ceapa, maslinele...

Desert chec marmorat

In Prajituri la 6 Iun 2020

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se pune intr-un castron jumatate din compozitiesi se...

Cornulete aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2020

Se intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita. Se rasucesc cornuletele si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus de...

Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor

In Pui la 4 Iun 2020

Pulpele se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta. Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se acopera tava cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C,...

Salata de cartofi cu ceapa verde

In Salate la 4 Iun 2020

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Maioneza se face mixand ingredientele. Intr-un castron se pun cartofii, ceapa si maslinele. Se pune...

Talmes-balmes

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2020

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se...

Chifle pufoase

In Piine la 29 Mar 2020

Se pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta. Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin. Se monteaza carligul de framantat. Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste faina amestecand la viteza mica. Se pun si restul de 150g de faina cernuta si se framanta la viteza...

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

In Mancaruri cu carne la 29 Mar 2020

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron. Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale. Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore. Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper,...

Afisate 61 - 90 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]