Castraveti bulgaresti

de MotanLaOale in Muraturi, 22 Oct 2020 | 1100 vizualizari

 

Foarte buni. Tin si 2 ani fara probleme.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti cornison mici
  • 0,5 kg hrean
  • 1 kg ceapa mica
  • 3 legaturi marar uscat
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 bete de marar
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

Din aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27.


Castravetii se spala.


Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.


Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.


Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.


In fiecare borcan se pune 1-2 flori de marar uscat, un varf de lingurita boabe de mustar, 3-4 sferturi de hrean si o felie de ceapa.


Se pun castravetii in borcan cat mai indesati.


Se pune deasupra marar bete in crucis, o felie de ceapa si 3-4 sferturi de hrean.


Se face amestecul de otet si se da in clocot 2-3 minute.


Se pun borcanele pe o tava metalica si se invelesc in prosop udat cu apa rece (pentru a nu se sparge) si se toarna in ele amestecul asa clocotit cu un polonic.


Se agita sa iasa aerul, se completeaza din nou cu otet si se pun capacele.


Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute din momentul cand capacele sunt fierbinti. Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa sa se raceasca 1-2 zile.


Cand sunt reci se pun in camara (nu este obligatoriu in beci) si sunt bune de consunat dupa 4 saptamani.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

abstract01 1

23.10.2020, 18:50

Rocsi 1

23.10.2020, 19:06

Foarte bine arata!

MotanLaOale 1

11.12.2020, 13:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pepene murat