Castraveti bulgaresti

de MotanLaOale in Muraturi, 22 Oct 2020 | 13607 vizualizari

 

Foarte buni. Tin si 2 ani fara probleme.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti cornison mici
  • 0,5 kg hrean
  • 1 kg ceapa mica
  • 3 legaturi marar uscat
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 bete de marar
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

Din aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27.

Castravetii se spala.

Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.

Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.

Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

In fiecare borcan se pune 1-2 flori de marar uscat, un varf de lingurita boabe de mustar, 3-4 sferturi de hrean si o felie de ceapa.

Se pun castravetii in borcan cat mai indesati.

Se pune deasupra marar bete in crucis, o felie de ceapa si 3-4 sferturi de hrean.

Se face amestecul de otet si se da in clocot 2-3 minute.

Se pun borcanele pe o tava metalica si se invelesc in prosop udat cu apa rece (pentru a nu se sparge) si se toarna in ele amestecul asa clocotit cu un polonic.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza din nou cu otet si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute din momentul cand capacele sunt fierbinti.   Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa sa se raceasca 1-2 zile.

Cand sunt reci se pun in camara (nu este obligatoriu in beci) si sunt bune de consunat dupa 4 saptamani.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi