Gogosari in otet fara conservant

de MotanLaOale in Muraturi, 22 Oct 2020 | 930 vizualizari

 

Buni tare si tin si 2 ani.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari
  • 3 radacini hrean mari
  • 3 legaturi frunze de telina
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 tije dela frunzelede talina
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet fara conservant:

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane.


Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.


Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.


Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 10 litri.


Cand clocoteste se pun gogosarii la oparit si se lasa 3-4 minute dupa ce clocoteste din nou ( se fierbe cu capac).


Eu am folosit o sita de prajit cartofii si le-am oparit pe rand.


Se scot intr-o cratita sa se mai raceasca.


Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.


Se pune in borcane pe fund frunze de telina, un varf de lingurita boabe de mustar si 3-4 sferturi de mustar.


Se pun gogosarii in borcan si se bat pentru asezare (fara aer intre ei).


Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.


Borcanele se pun pe o tava de metal si se invelesc in prosoape ude cu apa rece pentru a nu se sparge.


Se umplu borcanele cu zeama fierbinte (se refierbe), se agita sa iasa tot aerul, se completeaza din nou cu zeama pana sus si se pun capacele.


Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare si cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute dupa ce capacele sunt fierbinti.


Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa la racit o zi doua.


Dupa ce sunt reci se pun in camara pentru iarna.


Sunt buni de mancat dupa 4 saptamani.


Pofta Buna!





Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet fara conservant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

24.10.2020, 17:34

buni tare

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:18

Mi-ai facut pofta!

MotanLaOale 1

28.10.2020, 22:16

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gogonele cu conopida murate