Desert prajitura din albusuri cu cirese

de MotanLaOale in Prajituri, 31 Iul 2020 | 2592 vizualizari

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 380 g albusuri
  • 350 g zahar
  • 300 g faina
  • 80 g ulei de masline
  • 3 pliciri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 400 g cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri cu cirese:

Albusurile se lasa la dezghetat.

Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele.

Se adauga uleiul si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu spatula usor de sus in jos.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia si se niveleaza.

Cirasele se pun uniform deasupra compozitiei in tava.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade timp de 35-40 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa in tava la racit 10-15 minute si apoi se scoate pe un tocator la racit.

Se taie si se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard