Desert prajitura din albusuri cu cirese

de MotanLaOale in Prajituri, 31 Iul 2020 | 2357 vizualizari

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 380 g albusuri
  • 350 g zahar
  • 300 g faina
  • 80 g ulei de masline
  • 3 pliciri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 400 g cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri cu cirese:

Albusurile se lasa la dezghetat.

Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele.

Se adauga uleiul si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu spatula usor de sus in jos.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia si se niveleaza.

Cirasele se pun uniform deasupra compozitiei in tava.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade timp de 35-40 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa in tava la racit 10-15 minute si apoi se scoate pe un tocator la racit.

Se taie si se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Blat din albusuri, ciocolata si fructe