Prajitura cu crema de lamaie si cocos

de alinutza1983 in Prajituri, 21 Dec 2012 | 33286 vizualizari

 

O sugestie delicioasa pentru sarbatori!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • Coaja rasa portocala,
  • coaja rasa lamaie
  • 1 plic budinca vanilie ( cu preparare la rece)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri gem de caise
  • 100 g fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si cocos:

Mixeaza ouale cu zaharul, adauga coaja de citrice si uleiul; incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si continua mixarea pana la obtinerea unui aluat omogen.


Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi lasa totul la foc mediu, circa 20 de minute.


Intre timp, pregateste o budinca cu preparare la rece. Toarna laptele si zeama de lamaie intr-un vas incapator, apoi adauga praful de budinca si zaharul pudra. Mixeaza budinca la viteza mare circa 4 minute.


Scoate aluatul de la cuptor, lasa-l la racit, apoi taie-l pe jumatate. Umple cele doua jumatati de pandispan cu budinca de lamaie, apoi peste foaia deasupra o vei unge cu gemul de caise.


Presara fulgii de cocos si lasa prajitura la frigider pana in momentul servirii.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

adry88 1

22.12.2012, 16:25

like

laura_n 1

22.12.2012, 16:33

ce pufosenie frumoasa si aromata!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:13

Cât de mult îmi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie