Trunchi de copac

de ianculubita in Prajituri, 6 Dec 2011 | 5119 vizualizari

 

Aceasta prajitura,va spun ca este un deliciu;este putin migaloasa,trebuie sa ai rabdare dar rezultatul este pe masura.
Reteta cu nr.200 va este servita de fiica mea;sper ca nu va suparati!

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 100g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 100g unt moale
  • 50g faina
  • 50g amidon alimentar
  • putina sare si pesmet pentru forma
  • Glazura
  • 150g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul, adaugi zaharul vanilat razatura de la citrice, untul si amesteci totul pana devine o crema consistenta; Adaugi faina amestecata cu amidon, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si amesteci totul usor cu o lingura. Ungi cu unt o forma de tort mica, o tapetezi cu pesmet, pui 3-4 linguri de aluat pe fundul formei o intinzi uniform si coci 3-4 minute la foc mic pana ce capata o nuanta aurie; Scoti forma, pui deasupra alte 3-4 linguri de aluat, coci la fel si tot asa procedezi pana se termina aluatul;

Lasi sa se raceasca, scoti prajitura din forma si torni deasupra glazura facuta din topirea ciocolatei pe bain-marie si amestecata cu unt; pacat ca este mica la cat de gustoasa e!

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti mai multe poze, sa chemati ajutoare; eu sunt singura la facut, dar la mancat.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ianculubita 1

07.12.2011, 17:58

Multumesc dragele mele pentru urari
Miha te iert stiu ca esti prinsa in multe treburi pentru care te felicit

gaby_duceag 1

07.12.2011, 18:10

Bravo.
Imi place foarte mult tot ce faci

Bucataras Medi 1

13.12.2011, 13:07

eu dau peste tu dai dulce,ei ce zici Lub facem schimbul..............

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema Delatte