Trunchi de copac

de ianculubita in Prajituri, 6 Dec 2011 | 3274 vizualizari

 

Aceasta prajitura,va spun ca este un deliciu;este putin migaloasa,trebuie sa ai rabdare dar rezultatul este pe masura.
Reteta cu nr.200 va este servita de fiica mea;sper ca nu va suparati!

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 100g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 100g unt moale
  • 50g faina
  • 50g amidon alimentar
  • putina sare si pesmet pentru forma
  • Glazura
  • 150g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul, adaugi zaharul vanilat razatura de la citrice, untul si amesteci totul pana devine o crema consistenta; Adaugi faina amestecata cu amidon, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si amesteci totul usor cu o lingura. Ungi cu unt o forma de tort mica, o tapetezi cu pesmet, pui 3-4 linguri de aluat pe fundul formei o intinzi uniform si coci 3-4 minute la foc mic pana ce capata o nuanta aurie; Scoti forma, pui deasupra alte 3-4 linguri de aluat, coci la fel si tot asa procedezi pana se termina aluatul;


Lasi sa se raceasca, scoti prajitura din forma si torni deasupra glazura facuta din topirea ciocolatei pe bain-marie si amestecata cu unt; pacat ca este mica la cat de gustoasa e!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti mai multe poze, sa chemati ajutoare; eu sunt singura la facut, dar la mancat.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ianculubita 1

07.12.2011, 17:58

Multumesc dragele mele pentru urari
Miha te iert stiu ca esti prinsa in multe treburi pentru care te felicit

gaby_duceag 1

07.12.2011, 18:10

Bravo.
Imi place foarte mult tot ce faci

Bucataras Medi 1

13.12.2011, 13:07

eu dau peste tu dai dulce,ei ce zici Lub facem schimbul..............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu spuma de ness si caramel