Tarta umeda cu mere

de lilik in Prajituri, 13 Apr 2011 | 4356 vizualizari

 

poate suna ciudat dar este delicioasa,este delicata si aromata, perfecta....

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 100 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 170-180 gr faina
  • 1 lamaie(coaja si sucul)
  • 3 oua
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • suc proaspat de portocala(de la 2 portocale de marime potrivita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta umeda cu mere:

Curatam merele si le taiem feliute subtiri,apoi le stoarcem deasupra sucul de lamaie.


Separat frecam untul cu zaharul pana devine o crema moale,apoi adaugam coaja de lamaie si ouale cate unul pe rand(amestecam pe fiecare in parte),dupa care punem 3-4 linguri suc de portocala,faina cernuta si praful de copt.


Amestecam totul si la sfarsit punem merele.punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180°pt 15 minute apoi dam cuptorul la 160° si mai lasam inca 25-30 de minute.


Facem testul cu scobitoarea pt a fi siguri.


Cand e coapta stingem cuptorul si punem pe toata suprafata tartei restul de suc de portocale si mai lasam 5-10 minute in cuptorul stins.


Presaram zahar pudra si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta umeda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:00

lilik 1

17.04.2011, 20:01

va multumesc frumos tuturor

adry88 1

07.05.2011, 13:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere