Tarta umeda cu mere

de lilik in Prajituri, 13 Apr 2011 | 4271 vizualizari

 

poate suna ciudat dar este delicioasa,este delicata si aromata, perfecta....

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 100 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 170-180 gr faina
  • 1 lamaie(coaja si sucul)
  • 3 oua
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • suc proaspat de portocala(de la 2 portocale de marime potrivita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta umeda cu mere:

Curatam merele si le taiem feliute subtiri,apoi le stoarcem deasupra sucul de lamaie.


Separat frecam untul cu zaharul pana devine o crema moale,apoi adaugam coaja de lamaie si ouale cate unul pe rand(amestecam pe fiecare in parte),dupa care punem 3-4 linguri suc de portocala,faina cernuta si praful de copt.


Amestecam totul si la sfarsit punem merele.punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180°pt 15 minute apoi dam cuptorul la 160° si mai lasam inca 25-30 de minute.


Facem testul cu scobitoarea pt a fi siguri.


Cand e coapta stingem cuptorul si punem pe toata suprafata tartei restul de suc de portocale si mai lasam 5-10 minute in cuptorul stins.


Presaram zahar pudra si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta umeda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:00

lilik 1

17.04.2011, 20:01

va multumesc frumos tuturor

adry88 1

07.05.2011, 13:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si frisca