Desert rulada cu mere si nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Noi 2020 | 11386 vizualizari

 

Ne-am indragastit de aceasta rulada si o fac cu tot felul de umpluturi. Trebuiau terminate si merele pentru placinte din congelator.

 

INGREDIENTE

  • 400g aluat foietaj proaspat (2 foi)
  • 1,5 kg mere
  • 100g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100g nuca macinata
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mere si nuca:

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.

Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.

Se da la o parte si se lasa la racit .

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.

Jumatate din umplutura de mere se intinde uniform pe foaia de aluat.

Se presara nuca macinata uniform pe toata suprafata si se ruleaza strans.

Se taie felii de aprox 5-6 cm.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 45-50 minute)

Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara