Placinta americana cu mere

de Miha in Prajituri, 5 Feb 2010 | 7170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 190 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 40 g unt
  • vanilie
  • Aluat faramitat:
  • 100 g faina
  • 50 g zahar
  • 50 g unt moale
  • 30 g nuca macinata
  • scortisoara
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu mere:

Umplutura:


Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita.


Aluat faramitat:


Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana se vor obtine firimituri fine.


Aluat dospit:


Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.


Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si se ridica o bordura de aproximativ 3 cm.


Se repartizeaza umplutura de mere uniform, dupa care se acopera cu aluatul faramitat.


Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.


Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.


Pofta buna si...daaa...iubiti-va mult! :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

06.02.2010, 10:15

Da, da ,da , pandispanul indragostit si-a gasit pereche. Oare pe care o alege ?

rivka 1

06.02.2010, 10:43

extraordinar de buna prajitura asta deja ii simt gustul., imi plac toate prajiturile cu mere.

Sylvia 1

06.02.2010, 11:53

Excelenta mai este? Si eu fac ceva praji cu mere cu foaie rasa dar am aceasi compozitie la foi trebuie sa testez si reteta ta Ce imi place stratul gros de mere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de mere cu blat de gris