Salam de biscuiti betivan

de MotanLaOale in Prajituri, 31 Iul 2020 | 622 vizualizari

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 450 ml apa
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 100 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 100 g stafide
  • 200 g nuca
  • 300 g rahat
  • 200 g coacaze din alcool
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti betivan:

Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.


Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.


Se amesteca pana la topirea untului.


Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.


Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.


Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.


Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.


Se pun coacazele din alcool si se toarna amestecul de lapte.


Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.


Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.


Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil si am lasat-o la frigider 2 ore.


Am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.


Se tin la frigider 3-4 ore.


Dupa racire se taie felii si se mananca.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti betivan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

abstract01 1

03.08.2020, 23:30

MotanLaOale 1

04.08.2020, 01:06

Multumesc

Merisor 1

04.08.2020, 06:55

Ce poftă mi-ai făcut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă clasica