Zmeurica

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Ian 2013 | 2357 vizualizari

 

Pentru ca sunt idragostita de zmeura si-mi place sa o mananc atat in stare naturala,cat si in diverse prajituri sau in dulceata,atunci cand am la indemana ,trebuie sa ''mesteresc'' ceva.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • fructe:
  • zmeura( capsuni,mure,caise,piersici,visine,cirese)
  • un plic de top gel rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurica:

Blatul:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste. Se adauga galbenusurile, pe rand si la final faina. Se coace intr-o forma de tarta dar un pic mai inalta. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit


Crema:


Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga zaharul vanilat si amidonul, apoi laptele, putin cate putin, sa nu facem cocoloase. Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa. Se da de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adauga untul frecat.


Asamblare:


Se scobeste blatul la mijloc, iar parte de blat care am scobit-o o punem in crema si amestecam bine. Se toarna crema, desupra se orneaza cu zmeura si se adauga plicul de gel top, care se prepara conform instructiunilor de pe plic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurica" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Maria68 1

22.01.2013, 11:07

yammy,yammy.....

Sim0na 1

22.01.2013, 21:57

ce pofta de zmeura am..

babi5 1

17.06.2013, 20:12

bunaaa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure