Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)

de miremirc in Prajituri, 4 Mar 2011 | 90117 vizualizari

 

by Miha

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 lg miere
  • 2 lg gris
  • 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte):

Pentru foi :

Galbenusurile le mixam cu zaharul, miere si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam laptele si uleiul treptat, pana se omogenizeaza.Batem albusurile spuma tare si le amestecam in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - cam 15 minute fiecare - intr-o tava (25*39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema :
Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte. Hidratam gelatina in 2 lg apa apoi o amestecam cu 50 ml lapte si o punem pe foc mic pana se dizolva gelatina; o lasam putin sa se raceasca si o adaugam peste laptele condensat, apoi mierea si zahatul vanilat .

Batem frisca tare, iar peste ea turnam crema cu laptele condensat si mixam pana se omogenizeaza. dam crema obtinuta la frigider pentru 20 minute apoi o intindem intre cele 2 foi.

Se lasa la rece pentru minim 3 ore. Super delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)-0
Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)-1
Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)-2

COMENTARII (56)

CalinFire

CalinFire 1

21.12.2013, 13:32

Daca nu avem lapte condensat cu ce il putem inlocui?

Corinuta

Corinuta 1

17.12.2014, 22:38

Daca nu ai lapte condensat, iti faci!

monik80

monik80 1

21.03.2015, 12:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!