Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)

de miremirc in Prajituri, 4 Mar 2011 | 92982 vizualizari

 

by Miha

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 lg miere
  • 2 lg gris
  • 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte):

Pentru foi :


Galbenusurile le mixam cu zaharul, miere si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam laptele si uleiul treptat, pana se omogenizeaza.Batem albusurile spuma tare si le amestecam in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - cam 15 minute fiecare - intr-o tava (25*39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Pentru crema :

Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte. Hidratam gelatina in 2 lg apa apoi o amestecam cu 50 ml lapte si o punem pe foc mic pana se dizolva gelatina; o lasam putin sa se raceasca si o adaugam peste laptele condensat, apoi mierea si zahatul vanilat .


Batem frisca tare, iar peste ea turnam crema cu laptele condensat si mixam pana se omogenizeaza. dam crema obtinuta la frigider pentru 20 minute apoi o intindem intre cele 2 foi.


Se lasa la rece pentru minim 3 ore. Super delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

CalinFire 1

21.12.2013, 13:32

Daca nu avem lapte condensat cu ce il putem inlocui?

Corinuta 1

17.12.2014, 22:38

Daca nu ai lapte condensat, iti faci!

monik80 1

21.03.2015, 12:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, reteta Ioanei