Tarta cu zmeura

de Catalina L in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 800 vizualizari

 

O tarta cu zmeura si crema chiboust . 
Ce este  crema chiboust ? O crema de patiserie, “aerata” cu bezea sau frisca  cunoscuta si sub numele de crema Saint-Honoré.
A fost inventata de d-nul Chiboust patissier instalat pe strada Saint-Honoré si creatorul celebrei prajituri Saint Honore.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de tarta
  • 250 g zmeură congelata sau proaspata
  • 160 g zahăr pudră
  • 25 cl de lapte
  • 1/2 lingurita de pudra de vanilie
  • 3 ouă întregi
  • 25 g de făină
  • 6 g de gelatină (3 foi )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Intindeti aluatul (reteta aici) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță.


Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se răcească.



Se înmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).



Puneti la fiert laptele cu vanilia si 50 g de zahar.



Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul si faina intr-un castron sau bol mai mare.



Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.



Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si pana cand crema se ingroasa un pic.



Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.



Se lasă să se răcească, amestecând din când în când.



Se bat albușurile spuma adaugand treptat 40 g de zahar pana se tin ca o bezea (puteti face o meringue italiana - reteta aici).



Incorporam albusurile la crema de patiserie racita.



Se presara restul de zahăr (20 g) și se coloreaza cu ajutorul unui pistol cu gaz.



Puneti tarta la rece cel puțin o oră înainte de a servi.



Pofta Buna !!

 

TIPS-URI

1

Trebuie consumata repede- in 24 h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:21

hmm, ce buna este!

marcela1979 1

03.05.2016, 11:56

Rocsi 1

03.05.2016, 19:19

Cat de aromata este tarta ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure