Tarta cu afine si zmeura/Tarta cu fructe

de gaby_duceag in Prajituri, 8 Sep 2014 | 2089 vizualizari

 

Cand spun reteta de tarta cu fructe, spun Timea! :)) De ce Timea? Pentru ca la fata asta draga am vazut cele mai multe tarte cu fructe. Pur si simplu le adora!

Asa ca atunci cand mi-am propus sa fac reteta de tarta cu afine si zmeura am dat fuguta in pagina ei sa caut o reteta de aluat de baza pentru tarte.

A iesit un aluat fraged si bun, care combinat cu umplutura pliiiiina de arome a reusit sa ne aduca pe masa un desert din care copiii au mai cerut o felie si inc-o felie!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Aluat de baza pentru tarte
  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina( in functie de puterea de absorbtie a fainii)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie/ sau apa rece
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit sare
  • putina coaja rasa lamaie
  • Ingrediente umplutura tarta cu fructe
  • o canita zmeura
  • doua canite afine (am masurat cu o canita cu capacitatea de 150 ml)
  • o lingura unt
  • 4 linguri zahar
  • o lingura amidon
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si zmeura/Tarta cu fructe:

Freaca untul pentru aluat impreuna cu zaharul si sarea pana obtii o spuma.


Adauga oul usor batut si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie.


Adauga jumatate din cantitatea de faina si omogenizeaza amestecul.


Adauga si restul de faina, coaja de lamaie, si framanta cu mana pana obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini, suficient de tare incat sa poata fi intins cu sucitorul.Daca e nevoie mai adaugi apa rece sau suc de lamaie sau, daca e cazul, mai adaugi faina.


Aduna aluatul intr-o bila, acoper-o cu folie alimentara si da-o la rece pentru cel putin o ora.


Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza doua linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului.


Adauga peste el untul (o lingura) si omogenizeaza.


Pune fructele, cele doua linguri de zahar si lasa sa fiarba 2-3 minute.


Adauga amidonul diluat intr-o lingura cu apa, zaharul vanilat si mai lasa sa dea doua clocote si sa se ingroase amestecul(nu va fi ca o budinca ci doar usor legat).


Scoate bila de aluat de la rece, opreste o bucatica de aluat si din cea ramasa, pe blatul infainat, intinde o foaie rotunda cu diametrul mai mare cu cativa centimetri decat tava in care vei coace tarta (eu am ales o tava cu diametrul de 23cm).


Pune foaia in tava unsa cu putin unt, lipeste usor aluatul si pe peretii tavii (cativa centimetri in sus) , inteapa foaia cu furculita, si da tava la cuptor, la foc mediu, pentru 7-8 minute.


Apoi scoate tava de la cuptor, toarna amestecul de fructe, pune deasupra aluatul ramas pe care l-ai decupat in diferite forme (sau poti face fasii si sa faci un grilaj) si da tava inapoi la cuptor pana observi ca aluatul prinde culoare.


Iti garantez ca NU O SA POTI! sa te abtii s-o tai fierbinte. Aromele te imbie intr-un mod in care cu siguranta vei ceda :)).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si zmeura/Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MOKUSKA 1

09.09.2014, 09:54

Foarte buna e tarta! Si eu am facut dupa reteta ei (Timeei)tarta. Este delicioasa!!!

Lavinia 1

09.09.2014, 12:16

grozava

Julia_Snow 1

09.09.2014, 12:28

Vreau si eeeeeu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri