Scoici cu crema de zahar ars

de fr3ya20 in Prajituri, 6 Apr 2014 | 2065 vizualizari

 

O reteta inventata de mine,dar este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • - 3 oua
  • - 500 ml lapte
  • - 2 linguri zahar pentru caramel
  • -3 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • -200 gr scoici Baneasa
  • -2 linguri boabe de struguri din dulceata
  • - nuci (din dulceata de nuci verzi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu crema de zahar ars:

Punem apa la fiert cu sare, cand da in clocot adaugam scoicile, lasam la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Clatim cu apa rece si lasam sa se scurga bine de apa.


In forma in care coacem prajitura, facem zaharul ars: punem 2 linguri de zahar si lasam sa se topeasca, sa fie maroniu, intindem pe peretii formei, lasam sa se raceasca. Scoicile le umplem cu boabele de struguri din dulceata si asezam pe fundul formei cu deschizatura in jos, iar printre scoici adaugam nucile. Batem ouale cu zaharul bine, adaugam laptele si esenta, amestecam bine si punem in forma. Dam la cuptor pentru 40-60 minute (in functie de cuptoare), cand s-a intarit si rumenit deasupra, oprim si lasam sa se raceasca in forma.


Rasturnam pe platou si servim cu siropul lasat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

06.04.2014, 18:22

Pushaa 1

07.04.2014, 13:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac  varianta ''N''
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie