Galette cu nectarine si coacaze negre

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 3 Sep 2011 | 2091 vizualizari

 

Si ca sa fie seara completa va servesc si cu desert

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusri
  • 2 lg smantana(20% grasime)
  • 400 g faina (tip 480)
  • 5 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Esenta de vanilie
  •  
  • 500 g nectarine
  • 200 g coacaze negre
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu nectarine si coacaze negre:


Intr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia interioara(intre timp se pun paletele spirala pentru aluat). Trebuie sa obtineti un aluat nelipicios si moale. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigidider.


Nectarinele spalate se taie felii. Zaharul se pune impreuna cu apa intr-o cratita si se tine pe foc mediu pana se topeste si incepe sa se caramelizeze usor. Se adauga nectarinele si se mai tin pe foc 5 minute,apoi se scot pe o farfurie.


Aluatul rece se taie in 3 si se intinde fiecare parte in cate o foaie rotunda. Se transfera foaia in tava tapetata cu hartie de copt si in mijloc se aseaza feliile de nectarine si coacazele. Marginile aluatului se intorc peste fructe facand 3-4 cute. La fel se procedeaza si cu celelalte 2 galette. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minue sau pana se rumenesc. La inceput(7-10 minute focul trebuie sa fie iute,apoi se lasa incet.


Se servesc calde sau reci,pudrate cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu nectarine si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

divainbucatarie 1

05.09.2011, 11:30

RuxyRux 1

05.09.2011, 12:25

Arata minunat

alinutza1983 1

05.09.2011, 15:08

ce desert bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu gaura