RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE972
PRIETENI129
Retete / Dulciuri

Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

In Dulciuri la 5 Dec 2020

Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos, praful de sare și coaja răzuită de portocală. Se toarnă sucul de portocală și se amestecă mai...

Desert prajitura Toblerone

In Prajituri la 23 Noi 2020

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iar când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, mixându-se...

Desert napolitane cu crema de lamaie

In Dulciuri la 15 Noi 2020

Ouăle întregi se mixează cu zahărul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia crăticioara de la bain-marie și se lasă crema să se răcorească, amestecându-se din când în când, ca să nu se formeze crustă....

Desert prajitura in foi de napolitana

In Dulciuri la 9 Noi 2020

Se pregătesc dinainte ingredientele: biscuiții se fărâmițează, ciocolata se rupe în bucăți mai mici, pentru a se topi mai ușor în timpul preparării desertului, iar alunele se mărunțesc. Stafidele se opăresc rapid (4-5 secunde) și se scurg de apă. Se adaugă...

Desert pandispan cu afine si mure

In Prajituri la 6 Noi 2020

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și după ce se mixează cu un praf de sare până ce iau volum, se adaugă puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără a opri mixarea. Când albușurile au crescut aproapa de consistența unei bezele, se...

Desert rulada Napoleon

In Dulciuri la 1 Noi 2020

Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural. Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și se taie fâșii/bastonașe, cu lățimea de 1,5 cm. Se pun bastonașele, spațiate, în...

Desert crema de zahar caramelizat, cu albusuri

In Dulciuri la 29 Oct 2020

Mai întâi se caramelizează zahărul. Se toarnă zahărul tos într-o cratiță, se adaugă apa și se dă la foc mic. Se lasă apoi siropul caramel la foc mic, să fiarbă și să scadă, până ce devine brun deschis și se îngroașă. Atunci se ia cratița de pe foc...

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

In Torturi la 19 Oct 2020

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte, dacă este posibil. Pentru blatul cu cacao se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile spumă, gălbenușurile (unul câte unul), făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cele două...

Desert cozonac spirala, cu mac

In Dulciuri la 18 Oct 2020

Drojdia și oul se dizolvă în laptele cald. Se amestecă gălbenușurile cu praful de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Se adaugă smântâna și se amestecă până ce se dizolvă zahărul. Se amestecă cele două compoziții și apoi se adaugă treptat făina. Se...

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

In Dulciuri la 27 Sep 2020

Mai întâi se pregătește amestecul de condimente: nucșoara, coriandru și cuișoare, care trebuie măcinate fin. Scorțișoara este deja sub formă de pudră. Se topește zahărul, la foc mic, până ce devine arămiu și se adaugă și plicul de zahăr caramel (cine...

Desert bezele Panda

In Dulciuri la 20 Sep 2020

Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură.  Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci...

Desert clatite japoneze

In Dulciuri la 13 Sep 2020

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la...

Desert bezele cu nuca de cocos

In Dulciuri la 9 Sep 2020

Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată...

Desert pandispan pufos cu nectarine

In Prajituri la 7 Sep 2020

Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când...

Desert chec cu nuci si merisoare

In Dulciuri la 30 Aug 2020

Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat. Se continuă...

Desert tortul Fructele marii

In Torturi la 19 Aug 2020

Mai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare, până ce ia volum, după care se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...

Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt

In Dulciuri la 18 Aug 2020

Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează untul, cam 2 minute. Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3...

Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

In Dulciuri la 15 Aug 2020

Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de...

Desert crema de mascarpone cu fructe, la pahar

In Dulciuri la 6 Aug 2020

Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-mascarpone-cu-frisca-pentru-torturi-si-prajituri-93635.html Se pregătesc fructele pentru desert: spălare, decojire, feliere. Se pun câte 2-3...

Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800

In Torturi la 24 Iul 2020

Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat. Se continuă mixarea și se adaugă, pe rând, gălbenușurile. Când compoziția a luat...

Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri

In Dulciuri la 23 Iul 2020

Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul vanilinat și apoi zahărul pudră. Se continuă mixarea până ce zahărul nu se mai...

Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

In Torturi la 19 Iul 2020

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic, amestecându-se întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se...

Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

In Dulciuri la 14 Iul 2020

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care se toarnă  treptat laptele, puțin câte puțin. Când compoziția este omogenă,...

Desert turtite impletite, cu magiun

In Dulciuri la 10 Iul 2020

Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Va rezulta un aluat moale care trebuie lăsat ”să se odihnească” timp de 20...

Desert clatite cu buline de ciocolata

In Dulciuri la 29 Iun 2020

Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte puțin. Se mixează compoziția până ce devine omogenă, fără cocoloașe, iar zahărul se...

Desert tortulet inimioara, din ciocolata si martipan

In Torturi la 28 Iun 2020

Marțipanul se frământă puțin, cu mâinile unse cu ulei de alune de pădure (sau de cocos), după care se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4-5 mm. Se face un șablon din carton, sub formă de inimioară, atât cât să încapă în tava pentru...

Tortulet cu fructe

In Torturi la 24 Iun 2020

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul alimentar) și apoi se adaugă cele patru gălbenușuri. Se mixează aceste ingrediente și apoi se...

Desert gogosi melc, cu mere si scortisoara

In Dulciuri la 11 Iun 2020

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, unde se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, ouăle și vanilia.  Se adaugă laptele cald, puțin câte puțin, mai întâi până ce se...

Desert crema de vanilie si capsuni, la cupe

In Dulciuri la 7 Iun 2020

Se amestecă ingredientele solide (zahărul tos, amidonul alimentar, vanilia și sarea extrafină) și se adaugă apoi gălbenușurile. Se amestecă bine, pentru omogenizare și apoi se adaugă laptele. Se mixează, până ce se dizolvă zahărul. Se dă compoziția la bain-marie, la foc...

Desert tort Choco Balls

In Torturi la 24 Mai 2020

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri, pentru că aveam suficiente, rămase de la creme și maioneze. Se mixează albușurile cu un praf de...

Afisate 31 - 60 din 275 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Retete preferate
Baigli cu mac

Voturi:46

NUGA

Voturi:36

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]