Desert bezele cu nuca de cocos

de RODIMUR in Dulciuri, 9 Sep 2020 | 3603 vizualizari

 

Am găsit mai demult o rețetă de bezele cu nucă de cocos, de origine austriacă (Kokosmakronen/Kokosbusserl) și am pus-o în aplicare, pentru că mi se părea un desert pe gustul meu. Exact așa a ieșit acest desert și bezelele mi-au amintit de batoanele aromate de cocos, care sunt atât de bune...
Din ingredientele de mai jos am făcut două tăvi, fiecare cu câte 25 de bezele (cam 5/porție).

 

INGREDIENTE

  • 4 albușuri
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 175-200 grame de nucă de cocos
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare extrafină
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • Pentru decor:
  • alune nesărate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele cu nuca de cocos:

Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată și lucioasă.

Se adaugă cele două linguri de zeamă de lămâie și după ce se încorporează, iar zahărul nu se mai simte, se oprește mixarea.

Se adaugă nuca de cocos, puțin câte puțin și se încorporează cu ajutorul unei palete, sau a unei linguri, fără a se amesteca prea mult, ca să ”nu cadă” compoziția.

Se toarnă compoziția într-un poș, sau într-o pungă de unică folosință, decupată într-un colț.

Se pune hârtie de copt pe tavă și se șprițează bezelele. Se decorează bezelele cu câte o alună nesărată și se dă tava la cuptor, la temperatură mică, pentru cel puțin 60 de minute. Se lasă cuptorul cu ușa deschisă, pe tot timpul coacerii.

Când bezelele s-au întărit, se scoate tava din cuptor, se iau bezelele și se pun pe un platou, până ce se răcesc.

Se depozitează într-un loc uscat și răcoros, în recipiente închis ermetic.

TIPS-URI

1

Albușurile trebuie separate bine de gălbenușuri, ca să crească frumos.

2

Un praf de sare extrafină, adăugat la începutul mixării, va ajuta la creșterea albușurilor.

3

Puteți folosi zahăr tos, dar va trebui să mixați mai mult.

4

Cine dorește, poate adăuga 1 lingură de amidon alimentar, mai ales dacă se folosește zahăr tos.

5

Amestecați ușor nuca de cocos, cu o paletă, sau cu o lingură, ca să nu se lase compoziția.

6

Bezelele se coc la temperatura cea mai mică, iar ușa cuptorului trebuie lăsată deschisă.

7

Păstrați bezelele, odată răcite, în recipiente închise ermetic, depozitate în locuri uscate și răcoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

13.09.2020, 09:57

Mulțumesc frumos, Daniela!

Rocsi 1

16.09.2020, 21:03

Imi plac deserturile cu cocos, iar bezelele tale sunt delicioase!

RODIMUR 1

16.09.2020, 21:13

Bine, Rocsi, mă bucur că-ți plac, dar s-au terminat de vreo două săptămâni, așa că nu pot să te servesc...... Mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca