MAARUTA

de AndraAli in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 1137 vizualizari

 

Prajitura cu specific arabesc .Este preparata in general in jurul sarbatorilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 pachete jumatate de margarina
  • 3 sferturi de pahar (pahar mic de plastic de unica folosinta) ulei
  • 1 kg de curmale
  • 2 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar de sirop de trandafiri
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MAARUTA:

1.Se amesteca margarina cu faina apoi se adauga uleiul.

2.Adaugam praful de copt,zaraul vanilat si siropul de trandafiri.

3.Separat  punem cumalele fara pielita si fara sambure,adaugam 2 linguri de ulei si amestecam bine.

4.Aluatul il impartim in bilute mici.Luam una cate una ,o desfacem in palma si adaugam putine curmale inauntru ,apoi acoperim la loc aluatul .Cu o furculita putem face diferite forme.

5.Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana devin usor rosiatice.

6.Le lasam sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Nu se pun la frigider.

2

Nu se strica usor,pot tine si saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "MAARUTA" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

27.07.2014, 19:50

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:01

AndraAli

AndraAli 1

28.07.2014, 11:09

va pe toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!