Desert inghetata cu lichior de curacao

de laura_n in Dulciuri, 1 Aug 2017 | 235 vizualizari

 

Înghețata cu lichior de curaçao este absolut delicioasă. Lichiorul este distilat din citrice: portocale (coji), lămâi și are o aromă fructata, iar culoarea este impresionantă. Am adăugat o lingură de lapte de cocos, doar cât să îi dea o aromă subtilă.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr smântână grasă
  • 1 lg lapte de cocos
  • 250 ml lapte condensat (din cel gros, îndulcit)
  • 50-80 ml lichior de curaçao
  • pepite ciocolată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu lichior de curacao:

Ingredientele trebuie pastrate la rece înainte de a le folosi.


Se folosește un castron din inox (preferabil) în care se mixează smântâna rece. Când devine pufoasă, se încorporează lingură cu lingură, laptele de cocos și laptele condensat. Este suficient de dulce, nu este nevoie să adăugați zahăr. Se încorporează și lichiorul, puțin câte puțin, amestecând ușor ca să se păstreze textura pufoasă a compoziției. Aici, cantitatea de lichior depinde de gustul și preferința fiecăruia. Mie îmi place aroma lichiorului, așa că am adăugat ceva mai mult. Se pot adăuga fulgi/pepite de ciocolată neagră.


Compoziția se toarnă într-o formă/ caserolă/vas și se pune în congelator, până a doua zi.


Este o înghețată foarte cremoasă și pufoasă, cu un gust și aspect exotic, perfectă pentru o zi de vară! Să vă fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu lichior de curacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

miki_a 1

03.08.2017, 17:06

WAW! Nici nu mai am cuvinte....

laura_n 1

03.08.2017, 21:41

Multumesc mult! E foarte fresh si racoritoare

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 17:10

Woow! Portie dubla as vrea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu inghetata de cafea