Rulada cu cafea si ciocolata

de stefy_a in Dulciuri, 17 Mai 2016 | 408 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • putina esenta de rom

Crema:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml cafea fierbinte
  • 160 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea si ciocolata:

Blat: 

- se separa albusurile de galbenusuri

- albusurile se bat spuma, ca de bezea cu zaharul

- galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma

- se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si esenta

- se amesteca usor cu o lingura de lemn, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen

- compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.12 minute sau pana cand trece "testul scoabitoarea"

- cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde hartia de copt

- se ruleaza cu grija in prosop si se lasa asa pana cand este gata crema

- eu am folosit de data aceasta o tava mai mica si blatul a iesit mai mic si mai gros, asa ca recomandarea mea este sa folositi tava de aragaz

Crema :

- ciocolata se rupe bucati si se topeste in cafeaua fierbinte, amestecand usor pana ce s-a topit in totalitate

- amestecul rezultat se lasa la racit - se poate baga la frigider pentru a se raci mai repede

- cand amestecul de cafea s-a racit, se trece la partea cu frisca

- frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se intareste

- se adauga amestecul de cafea si ciocolata racit, si se mixeaza din nou cateva minute (vreo 5 minute)

- se desface blatul si se intinde crema (mai putin 5-6 linguri) apoi se ruleaza cu grija

- se acopera rulada cu restul de crema si se orneaza dupa preferinte

- se lasa la frigider 3-4 ore dupa care se serveste 


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

AndrutzaP 1

17.05.2016, 13:55

Bunaaaa! Arata foarte bine si crema de cafea face toti banii

-Licurici- 1

17.05.2016, 14:18

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!