Rulada cu cafea si ciocolata

de stefy_a in Dulciuri, 17 Mai 2016 | 545 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • putina esenta de rom

Crema:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml cafea fierbinte
  • 160 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea si ciocolata:

Blat:


- se separa albusurile de galbenusuri


- albusurile se bat spuma, ca de bezea cu zaharul


- galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma


- se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si esenta


- se amesteca usor cu o lingura de lemn, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen


- compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.12 minute sau pana cand trece "testul scoabitoarea"


- cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde hartia de copt


- se ruleaza cu grija in prosop si se lasa asa pana cand este gata crema


- eu am folosit de data aceasta o tava mai mica si blatul a iesit mai mic si mai gros, asa ca recomandarea mea este sa folositi tava de aragaz


Crema :


- ciocolata se rupe bucati si se topeste in cafeaua fierbinte, amestecand usor pana ce s-a topit in totalitate


- amestecul rezultat se lasa la racit - se poate baga la frigider pentru a se raci mai repede


- cand amestecul de cafea s-a racit, se trece la partea cu frisca


- frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se intareste


- se adauga amestecul de cafea si ciocolata racit, si se mixeaza din nou cateva minute (vreo 5 minute)


- se desface blatul si se intinde crema (mai putin 5-6 linguri) apoi se ruleaza cu grija


- se acopera rulada cu restul de crema si se orneaza dupa preferinte


- se lasa la frigider 3-4 ore dupa care se serveste




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

AndrutzaP 1

17.05.2016, 13:55

Bunaaaa! Arata foarte bine si crema de cafea face toti banii

-Licurici- 1

17.05.2016, 14:18

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac si visine