Reteta de preparare a papanasilor

de gaby_duceag in Dulciuri, 1 Sep 2010 | 8292 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Cred ca ar fi trebuit sa specific inca din titlu' , papanasi MOLDOVENESTI. Acu ' vreo..10 ani, eram la Vama Veche si mancam la o terasa unde gatea excelent un.. tip..Cateva zile n-am stiut ca face si deserturi, pana intr-o zi, cand au comandat vecinii de la masa alaturata , papanasi. Am fost taare incantati, am comandat si noi, pana ce ne-a adus ..si...dezamagire:(. Am mancat dar pt noi alea erau gogosi nu papanasi :d :))). L-am bagoslovit in sinea noastra dar dupa ceva timp am "descoperit" ca si papanasii au retete variate, in functie de zona. Din compozitia prezentata de mine , nici gand sa poti face gaura sau bilute(asa cum vad in alte retete). E o compozitie molicica , papanasii trebuie intoarsi cu grija la prajit, trebuiesc rumeniti bine (altfel riscati sa fie cruzi) , dar pentru noi, acestia raman adevaratii papanasi.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza vaci
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar
  • 2-3 linguri faina
  • 2 -3 linguri gris
  • o lingurita esenta rom
  • smantana
  • ciocolata
  • ulei
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor


Mai mult decat simplu:


Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare.


Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n uleiul incins bine.


Se rumenesc frumos pe ambele parti, se intorc in tigaie cu ajutorul unei palete sau linguri si se scot intr-un bol pe fundul caruia ati asezat frumusel 2 servetele ce au rolul de a absoarbe surplusul de ulei.


Se aseaza frumos pe farfurioare si se pune deasupra smantana si ciocolata care in prealabil a fost topita impreuna cu o lingurita plina de smantana


voila! asa mi-am servit eu puii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (73)

gaby_duceag 1

12.09.2010, 20:23

onuta, abia acum am citit.iti multumesc mult

gaby_duceag 1

12.09.2010, 20:24

adina, insist sa-i incerci, dar, sa-i prajesti bine, sa-i intorci cu grija si sa-i papi cu smantana

nicol34 1

04.11.2011, 01:19

super delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor