Orez cu lapte şi vişine

de diaconta in Dulciuri, 14 Noi 2013 | 2642 vizualizari

 

Un desert ce poate părea banal,mult prea simplu însă lucrurile nu stau tocmai aşa.Mărturisesc că am mai avut o tentativă de a face orez cu lapte şi nu am fost deloc încântată de rezultat,în concluzie nu e chiar atât de simplu,mai ales dacă dorim o variantă îmbunătăţită a orezului cu lapte pe care-l mâncam în copilărie.
Desigur acestui desert nu-i poate lipsi sub nici o formă vanilia şi scorţişoara.
Deci mai bine vă spun cum l-am preparat pentru a obţine exact aspectul şi consistenţa dorită.

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez
  • 500 ml lapte
  • 0 lingura zahar sau miere
  • 100 ml frisca
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Scorţişoara
  • 1 borcan visine pentru prajituri cu tot cu sirop
  • 1 lingura amidon alimentar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte şi vişine:

Pentru început am pus orezul la înmuiat în apa rece.


Am pus laptele la fiert.Când a început sa fiarba,am pus un praf de sare,zaharul si apoi orezul scurs de apa.


Am amestecat tot timpul ca sa nu se prinda de vas.


Când orezul este fiert si a ramas foarte putin lapte,am pus vanilia , coaja de lamâie si [utina scortisoara,am oprit focul si l-am mai lasat ca orezul sa se mai umfle.


Am mixat frisca.


Siropul visinelor l-am amestecat cu amidounul si l-am pus sa fiarba pâna s-a îngrosat,apoi am pus visinele în jeleul format.


Când orezul s-a mai racorit,l-am amestecat cu frisca batuta,am pus în cupe alternând straturi de orez si visine si am mai presarat si scorţisoara.



Puteti sa-l serviti pe loc sau puteti sa-l puneti putin la frigider,rece va fi chiar mai bun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

diaconta 1

15.11.2013, 19:52

Anca
Lavinia
multumesc

Lia_ 1

16.11.2013, 05:29

l-ai innobilat mult. ce idee

diaconta 1

19.11.2013, 08:39

Lia multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu ricotta