Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Un desert ce poate părea banal,mult prea simplu însă lucrurile nu stau tocmai aşa.Mărturisesc că am mai avut o tentativă de a face orez cu lapte şi nu am fost deloc încântată de rezultat,în concluzie nu e chiar atât de simplu,mai ales dacă dorim o variantă îmbunătăţită a orezului cu lapte pe care-l mâncam în copilărie.
Desigur acestui desert nu-i poate lipsi sub nici o formă vanilia şi scorţişoara.
Deci mai bine vă spun cum l-am preparat pentru a obţine exact aspectul şi consistenţa dorită.
Pentru început am pus orezul la înmuiat în apa rece.
Am pus laptele la fiert.Când a început sa fiarba,am pus un praf de sare,zaharul si apoi orezul scurs de apa.
Am amestecat tot timpul ca sa nu se prinda de vas.
Când orezul este fiert si a ramas foarte putin lapte,am pus vanilia , coaja de lamâie si [utina scortisoara,am oprit focul si l-am mai lasat ca orezul sa se mai umfle.
Am mixat frisca.
Siropul visinelor l-am amestecat cu amidounul si l-am pus sa fiarba pâna s-a îngrosat,apoi am pus visinele în jeleul format.
Când orezul s-a mai racorit,l-am amestecat cu frisca batuta,am pus în cupe alternând straturi de orez si visine si am mai presarat si scorţisoara.
Puteti sa-l serviti pe loc sau puteti sa-l puneti putin la frigider,rece va fi chiar mai bun.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult