Fursecuri de post cu nuca si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 2427 vizualizari

 

cate un martisor dulce pentru fiecare bucataras! Sa aveti o primavara insorita!! >:d

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 175 gr. nuca macinata
  • 250 margarina (la temperatura camerei)
  • 1 plic praf de copt
  • 175 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • 275 gr. faina alba proaspat cernuta
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 7-8 linguri apa rece
  • 250 gr. jumatati de nuca prajita
  • bombonele de zahar cu cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de post cu nuca si ciocolata:

Mixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare.


Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Umplem pistolul de fursecuri cu amestecul obtinut si formam discurile de aluat lasand ceva distanta intre ele.


Dam tava la copt pana se rumenesc fursecurile usor.


Le scoatem si le lasam la racit.


Ciocolata o rupem bucati, o topim la foc mic in 7-8 linguri de apa rece.


Glazuram fursecurile cu ciocolata topita, ajutandu-ne de o pensula din silicon, apoi asezam cate o jumatat de nuca drept decor pe fiecare prajiturica si presaram bombonele de zahar din loc in loc.


Lasam cel putin 1 ora sa se intareasca glazura si servim.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de post cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Constelatialeu 1

01.03.2015, 10:42

Ciucalata si nuci...

Rocsi 1

01.03.2015, 20:44

O primavara frumoasa draga Claudia!

Gherca Daniela 1

02.03.2015, 00:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche