Inele fragede

de bettyC in Dulciuri, 17 Mar 2011 | 1888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de faina
  • 200 ml de lapte
  • 30 gr de drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri de miere
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 50 gr de unt
  • 3 linguri de ulei
  • putina sare
  • zahar fin ptr pudrat
  • ulei ptr prajit
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inele fragede:

Se freaca drojdia cu mierea pana se obtine o pasta. Se pune apoi putina faina peste drojdie si miere si cateva linguri de lapte cald. Se lasa aceasta compozitie la cald sa creasca. Faina se pune intr-un castron si se amesteca cu ingredientele urmatoare: drojdia crescuta, oul, restul de lapte in care a fost dizolvat zaharul vanilat si sarea. Se framanta aluatul adaugand treptat untul si uleiul. Se lasa aluatul la crescut 1 ora.

Dupa ce a crescut se intinde aluatul pe planseta de lucru si se decupeaza cercuri mari cu o cana mare iar in mijloc cu un paharel mic sau un dop de sticla. Se mai lasa putin sa creasca pe planseta, apoi se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetel sa se absoarba uleiul si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inele fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Inele fragede-0
Inele fragede-1
Inele fragede-2
Inele fragede-3
Inele fragede-4
Inele fragede-5

COMENTARII (24)

bettyC

bettyC 1

13.07.2011, 21:35

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

21.10.2014, 17:25

bettyC

bettyC 1

14.12.2014, 11:04

reisnaor_2006

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!