Negresa cu mascarpone si ciocolata

de Moni_alex in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 2174 vizualizari

 

O negresa cremoasa cu un gust intens de ciocolata combinata cu crema de mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 300 g ciocolata menaj sau ciocolata neagra
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • 100g zahar pudra vanilat
  • un pliculet gelatina inmuiata in 50ml de apa
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone si ciocolata:

Pentru blat:


Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(tava de dimensiuni 20x30 cm), nivelam cu o spatula si se coacem la cuptorul preincalzit 45-50 de minute.


Pentru crema:


Amestecam mai intai apa gelatina si apa si le lasam 10 minute.


Intre timp pregatim crema mascarpone din 350g mascarpone(trebuie sa fie la temperatura camerei) si zaharul pudra si mixam la viteza medie pana cand zaharul pudra este topit complet.


Topim apoi gelatina pe baie de aburi la foc mic fara sa fiarba si amestecam in continuu pana devine lichida.


Punem si gelatina peste crema mascarpone, amestecam bine, apoi turnam crema peste blat si dam la rece 2-3 ore.


Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un vas mare, se adauga frisca lichida si 50 g unt si se pun pe foc mic, se lasa cateva minute amestecand bine pana cand toata ciocolata e topita si avem o crema lucioasa.


Se toarna glazura de ciocolata peste crema mascarpone, nivelam bine cu spatula si dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.


POFTA BUNA!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:57

superrrr

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:49

Buna negresa ta,Moni!

Moni_alex 1

06.07.2015, 10:18

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
3 Chocolate Brownies