Desert baigli unguresc

de nadina73 in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 46451 vizualizari

 

Este o reteta de cozonac fantastic de buna, v-o recomand cu toata caldura, nu degeaba se zice la noi in Ardeal ca cele mai bune bucatarese sunt unguroaicele, au retete minunate!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 faina alba
  • 250 unt
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura porc
  • 2 galbenusuri de ou
  • putina sare
  • 4 linguri zahar
  • Maia:
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte caldut
  • Umplutura:
  • 700 g nuca
  • 300 g zahar
  • Uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli unguresc:

Se pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa 15 minute sa creasca, intr-un loc cald.


Aluat: Se amesteca faina cu untul solid sau se poate inlocui cu margarina daca doriti, se pune si iaurtul, untura de porc solida, galbenusurile, sarea, zaharul si maiaua, apoi se framanta toate bine cu mana sau daca aveti masina de paine sau robot, e si mai usor. Se framanta bine 15-20 de minute, apoi se lasa sa creasca o ora.


Se imparte aluatul in 3 parti egale.


Se intinde cate o foaie dreptunghiulara cat mai subtire posibil si se pune umplutura de nuca (dar nici foarte foarte subtire pentru ca va crapa la copt).


Umplutura: Se bat bine cele 2 albusuri ramase de la aluat cu zaharul, apoi se amesteca cu nuca macinata.


Dupa ce am pus umplutura se ruleaza cat de cat stans si se pun cozonacei in tava cu hartie de copt,unde se mai lasa sa creasca 15-20 minute, apoi se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se da tava la cuptor pentru 35-40 minute, la 170 grade.


Sunt extraordinari de buni, un aluat foarte fraged, sincer nu credeam ca va iesi ceva dupa cata grasime are in compozitie! Sunt minunati, cu siguranta voi repeta reteta si o sa incerc si cu mac.

 

TIPS-URI

1

 Din cantitatea aceasta ies 3 cozonaci.

2

 Daca pregatiti aluatul la masina de paine, se lasa la programul de framantat si dospit  aproximativ 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli unguresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (62)

mihaelaradu 1

11.04.2011, 16:27

Cozonaceii copilariei mele Te-am salvat la favorite si de Paste te servesc cu o portie din ai mei

nadea68 1

31.08.2013, 21:51

nadina73 1

06.09.2013, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro