Desert baigli unguresc

de nadina73 in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 50400 vizualizari

 

Este o reteta de cozonac fantastic de buna, v-o recomand cu toata caldura, nu degeaba se zice la noi in Ardeal ca cele mai bune bucatarese sunt unguroaicele, au retete minunate!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 faina alba
  • 250 unt
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura porc
  • 2 galbenusuri de ou
  • putina sare
  • 4 linguri zahar
  • Maia:
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte caldut
  • Umplutura:
  • 700 g nuca
  • 300 g zahar
  • Uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli unguresc:

Se pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa 15 minute sa creasca, intr-un loc cald.


Aluat: Se amesteca faina cu untul solid sau se poate inlocui cu margarina daca doriti, se pune si iaurtul, untura de porc solida, galbenusurile, sarea, zaharul si maiaua, apoi se framanta toate bine cu mana sau daca aveti masina de paine sau robot, e si mai usor. Se framanta bine 15-20 de minute, apoi se lasa sa creasca o ora.


Se imparte aluatul in 3 parti egale.


Se intinde cate o foaie dreptunghiulara cat mai subtire posibil si se pune umplutura de nuca (dar nici foarte foarte subtire pentru ca va crapa la copt).


Umplutura: Se bat bine cele 2 albusuri ramase de la aluat cu zaharul, apoi se amesteca cu nuca macinata.


Dupa ce am pus umplutura se ruleaza cat de cat stans si se pun cozonacei in tava cu hartie de copt,unde se mai lasa sa creasca 15-20 minute, apoi se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se da tava la cuptor pentru 35-40 minute, la 170 grade.


Sunt extraordinari de buni, un aluat foarte fraged, sincer nu credeam ca va iesi ceva dupa cata grasime are in compozitie! Sunt minunati, cu siguranta voi repeta reteta si o sa incerc si cu mac.

 

TIPS-URI

1

 Din cantitatea aceasta ies 3 cozonaci.

2

 Daca pregatiti aluatul la masina de paine, se lasa la programul de framantat si dospit  aproximativ 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli unguresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

mihaelaradu 1

11.04.2011, 16:27

Cozonaceii copilariei mele Te-am salvat la favorite si de Paste te servesc cu o portie din ai mei

nadea68 1

31.08.2013, 21:51

nadina73 1

06.09.2013, 01:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Baclava