Crema de zahar ars

de Retete_din_suflet in Dulciuri, 29 Mar 2013 | 2825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte,
  • 180 g zahar,
  • 4 oua,
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se pregatesc formele. Eu am folosit de aluminiu, mici.


Se pun 100g zaharul la topit, la foc mediu, pana devine auriu-maroniu.


Cat este fierbinte se ia cu o lingura si se pune in forma.


Batem ouale cu zaharul ramas (80g) si zaharul vanilat pana devin spuma. Adaugam laptele cald in fir subtire si omogenizam.


Turnam in fiecare forma, compozitie de lapte cu oua. Punem formele in tava, unde vom adauga apa, pana ajunge aproape la jumatatea lor. Ca sa facem bain marie.


Dam tava la cuptor 180ºC - 40min pana se rumenesc usor deasupra si se intareste putin compozitia.


Va tremura ca o racitura. Scoatem formele din cuptor si le lasam sa se raceasca.


Ca sa se imbine gustrile le punem la frigider cateva ore.


Cu ajutorul unui cutit decupam marginile si rasturnam prajitura pe o farfurie.


Se poate orna cu frisca si asezona cu inghetata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

29.03.2013, 17:56

Rocsi 1

29.03.2013, 21:31

Delicioasa

deyutzky 1

31.03.2013, 23:29

o bunatate de crema

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars