Strudele cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 4949 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat de la bucataras Steffy,iar de restul m-am ocupat eu.Am tot sperat ca face altcineva si eu doar mananc....n-ai sa vezi asa ceva...toata lumea vine cand e gata,se aseaza si mananca....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • Ciulama
  • 150 ml ulei
  • 12 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.

Aluatul: Cernem faina intr-un castron,punem un praf de sare ,adaugam apa minerala si uleiul si framantam bine.Impartim aluatul in 3 bucati si intindem 3 foi.

Ciulamaua: Uleiul cu cele 12 linguri de faina ,amestecam bine sa nu faca cocoloase,pana devine ca o ciulama.

Peste prima foaie intindem bine o parte de ciulama,apoi rulam.Intindem foaia a doua si la fel intindem ciulamaua.Asezam primul rulou peste foaia a doua si rulam.Procedam la fel si cu foaia treia in care rulam  cele doua foi .Formam un sul mai mare pe care il intindem un pic si il taiem in 11 bucati,una mi-a iesit mai mica.

Luam fiecare bucata si o intindem,peste ea punem merele calite si rulam.Asa procedam cu toate bucatile.Asezam sulurile in tava,le intepem cu un bat de frigaruie si dam tava la cuptor,pana incepe sa se rumeneasca.Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cat sa lase la cuptor.

Se scot,se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

cand bagam tava la cuptor,sub ea punem o craticioara cu apa sa nu se arda strudele pe fundul lor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

20.03.2014, 06:30

am aparut! Buna dimineata, as vrea si eu o portie...

deyutzky 1

20.03.2014, 07:07

foarte bune!

danakarin 1

20.03.2014, 07:22

Foarte mult imi place !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si nuci.(de post)