Strudele cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 2101 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat de la bucataras Steffy,iar de restul m-am ocupat eu.Am tot sperat ca face altcineva si eu doar mananc....n-ai sa vezi asa ceva...toata lumea vine cand e gata,se aseaza si mananca....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • Ciulama
  • 150 ml ulei
  • 12 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.


Aluatul: Cernem faina intr-un castron,punem un praf de sare ,adaugam apa minerala si uleiul si framantam bine.Impartim aluatul in 3 bucati si intindem 3 foi.


Ciulamaua: Uleiul cu cele 12 linguri de faina ,amestecam bine sa nu faca cocoloase,pana devine ca o ciulama.


Peste prima foaie intindem bine o parte de ciulama,apoi rulam.Intindem foaia a doua si la fel intindem ciulamaua.Asezam primul rulou peste foaia a doua si rulam.Procedam la fel si cu foaia treia in care rulam cele doua foi .Formam un sul mai mare pe care il intindem un pic si il taiem in 11 bucati,una mi-a iesit mai mica.


Luam fiecare bucata si o intindem,peste ea punem merele calite si rulam.Asa procedam cu toate bucatile.Asezam sulurile in tava,le intepem cu un bat de frigaruie si dam tava la cuptor,pana incepe sa se rumeneasca.Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cat sa lase la cuptor.


Se scot,se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

cand bagam tava la cuptor,sub ea punem o craticioara cu apa sa nu se arda strudele pe fundul lor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

20.03.2014, 06:30

am aparut! Buna dimineata, as vrea si eu o portie...

deyutzky 1

20.03.2014, 07:07

foarte bune!

danakarin 1

20.03.2014, 07:22

Foarte mult imi place !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez cu mere si sos de vanilie