Clatite cu umplutura de dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Feb 2016 | 781 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite. 
 

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 100 ml sana;
  • 100 ml apa minerala;
  • doua linguri ulei;
  • doua linguri de gris, cu varf;
  • 4 linguri de faina, cu varf.
  • Umplutura:
  • 250 g de dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 100 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu umplutura de dovleac placintar:

Umplutura:


Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara si se amesteca.


Clatite:


Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sana, apa minerala, uleiul, grisul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 7 clatite).


Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.


Clatitele se servesc umplute cu dovleacul placintar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

elucubratiiculinare 1

24.02.2016, 17:44

cred ca sunt demential de bune

mirela0911 1

25.02.2016, 18:07

Delicioase!

Panacris 1

26.02.2016, 16:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata , nuci si cardamon