Prajitura cu crema de nuci

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 17667 vizualizari

 

Blat pufos de cacao ,crema fina de nuci si glazura de ciocolata nu poate fi decat ceva senzational !:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 160 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 g unt(82% grasime)
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 ml lapte dulce
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.


Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.


Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.


Pentru crema pune laptele pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere.


Amesteca nuca macinata cu zaharul ,zaharul vanilat si amidonul.


Toarna laptele fiert peste nuca apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Lasa crema astfel obtinuta la racit si adauga esenta de rom.


Mixeaza untul spuma cateva secunde apoi adauga lingura cu lingura din crema de nuci si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.


Peste primul blat pune crema ,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.


Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi toarn-o peste prajitura si presara putina ciocolata rasa deasupra.


Baga prajitura la frigider pentru minim 4-5 ore .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

03.02.2014, 21:21

O nebunie si ti-a iesit perfecta

Lavinia 1

04.02.2014, 20:59

Multumesc dragilor

Valclaudia 1

22.08.2014, 18:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Liana