Prajitura cu crema de nuci

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 19147 vizualizari

 

Blat pufos de cacao ,crema fina de nuci si glazura de ciocolata nu poate fi decat ceva senzational !:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 160 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 g unt(82% grasime)
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 ml lapte dulce
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.


Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.


Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.


Pentru crema pune laptele pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere.


Amesteca nuca macinata cu zaharul ,zaharul vanilat si amidonul.


Toarna laptele fiert peste nuca apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Lasa crema astfel obtinuta la racit si adauga esenta de rom.


Mixeaza untul spuma cateva secunde apoi adauga lingura cu lingura din crema de nuci si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.


Peste primul blat pune crema ,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.


Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi toarn-o peste prajitura si presara putina ciocolata rasa deasupra.


Baga prajitura la frigider pentru minim 4-5 ore .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

03.02.2014, 21:21

O nebunie si ti-a iesit perfecta

Lavinia 1

04.02.2014, 20:59

Multumesc dragilor

Valclaudia 1

22.08.2014, 18:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers