Silvioara

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2011

RETETE32
PRIETENI23
Retete

Fursecuri

In Prajituri la 12 Mai 2012

Frecam bine ouale cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga treptat uleiul, apoi amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie. La sfarsit incorporam faina amestecand bine cu o lingura de lemn. Daca dorim, putem adauga in compozitie nuci maruntite,...

Clatite cu gem sau dulceata

In Dulciuri la 9 Mai 2012

Aluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa. Tigaia in care vom coace clatitele se unge de fiecare data cu putin ulei (cam o jumatate de lingura) si, folosind cescuta, va este mult mai usor...

Orez cu carne de miel la cuptor

In Oaie la 9 Mai 2012

Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce carnea este bine patrunsa (frageda). Scoatem carnea pe un platou si punem orezul in zeama in care...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 10 Mar 2012

Fasolea spalata se pune la fiert si se schimba doua ape. Pentru a fierbe mai usor, boabele de fasole se pot lasa la inmuiat in apa cateva ore inainte de pregatire sau peste noapte. In cea de-a treia apa se pun ceapa si morcovul intregi, cimbrul si se lasa pe foc pana fasolea si legumele sunt...

Tort de duminica

In Torturi la 4 Mar 2012

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cele 4 lunguri de ulei pana se omogenizeaza amestecul. Albusurile se bat bine cu telul impreuna cu cele 4 linguri de zahar. Cand bezeaua este gata, se incorporeaza in ea si galbenusurile. Separat se...

File de pangasius pane

In Pangasius la 24 Feb 2012

Pestele se decongeleaza bine si se portioneaza. Punga mea a avut 4 buc. file pe care le-am taiat in doua si le-am lasat sa se scurga bine de apa rezultata prin decongelare.  Intr-o farfurie adanca se dezleaga usor 3 oua, se adauga cele 3 linguri de faina si se amesteca pana la...

Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2012

Se pregateste o mamaliga nu foarte vartoasa, in functie de numarul persoanelor de la masa. Branza se sfarama cu furculita. Se unge bine cu unt o cratita mai mult larga decat adanca. Se aseaza un strat de mamaliguta, peste ea se pune branza sfaramata, apoi smantana uniformizata cu o lingura si...

Mancarica de cartofi cu pui

In Mancare copii la 18 Feb 2012

Pulpitele, sarate putin, se rumenesc 5 minute in cratita cu putin ulei, se adauga ceapa si morcovul si se stinge totul cu o cana de apa. Se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa fiarba inabusit. Se adauga cartofii si se completeaza cu apa cat sa-i acopere. Se pune capacul si se lasa...

Supa de pui cu taitei

In Mancare copii la 18 Feb 2012

Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert in apa rece, se spumeaza, se adauga o lingurita de sare si legumele, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc moale. Cand sunt fierte legumele, ceapa, albitura, cartoful se scot si se pastreaza numai rondelele de morcov. Se adauga...

Tort de ciocolata

In Torturi la 31 Dec 2011

Blatul se pregateste astfel : se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate pana devine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si sarea pana la omogenizate. Galbenusurile se toarna peste bezea, apoi adaugam faina cernuta cu cacaoa si praful de...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 30 Dec 2011

Untul se amesteca cu smantana, zaharul pudra si cel vanilat, se adauga treptat alternand laptele praf cu nuca de cocos pana se obtine un aluat consistent din care se pot forma bombanele. Daca vi se pare prea moale aluatul, adaugati in mod egal o lingura de nuca de cocos si una de lapte praf....

Tort de Craciun

In Torturi la 24 Dec 2011

Blatul de tort este simplu, pandispan alb, facut din 4 oua pt. o cratita cu diametrul de aprox. 20 cm. Blatul se taie in doua parti. Pandispanul din 4 oua: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar, pana sta telul "bat". Galbenusurile se pudreaza...

Sarmale in foi de varza

In Porc la 23 Dec 2011

Varza murata se clateste cu apa rece (pentru a mai reduce din sare si acreala) si se pregatesc foile pentru umplut. Cepele se toaca si se calesc in foarte putin ulei pana devin putin aurii, apoi se adauga orezul si o jumatate de cana de apa. Amestecam mereu pentru a nu se lipi orezul. Cand a...

Prajitura cu foi

In Prajituri la 17 Dec 2011

Ingredientele pentru foi se amesteca si se framanta cu faina pana se obtine un aluat potrivit de tare. Aluatul se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii de aragaz. Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune fierbinte intre foi. Prajitura se preseaza bine, se...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 13 Dec 2011

Ceapa se caleste in ulei impreuna cu usturoiul zdrobit, pana devine putin aurie. Ciupercile se taie mai mare, se adauga peste ceapa si se stinge totul cu o cescuta mica de apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba cam 20-25 de minute, se pun lingurile de bulion si se mai lasa la foc...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de post la 13 Dec 2011

Fasolea se fierbe la foc mic schimbandu-se apa cam de trei ori. Cand este aproape fiarta, iar apa a scazut pana la nivelul boabelor, intr-o tigaie cu ulei se calesc legumele pana se inmoaie putin, se adauga lingurile de bulion, sare, piper, cimbru si 3-4 catei de usturoi taiati felii....

Tort masinuta

In Torturi la 2 Dec 2011

Blatul se prepara ca la pandispan. Se bat spuma tare albusurile, se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si se amesteca usor cu uleiul si aromele. Se pune crema de galbenusuri peste albuse, se adauga faina cernuta cu praful de copt, se...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 21 Noi 2011

Perele se taie bucati si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt si peste ele presaram  cele 2 linguri de zahar. Tava se da la cuptor pentru 10 minute la foc moale pana se inmoaie putin fructele si capata o culoare aurie. Ouale se separa. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si...

Umplutura de nuca pentru cozonac

In Dulciuri la 21 Noi 2011

Cantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide. Nuca se macina, se amesteca cu zaharul, cacaoa si esenta de rom pana se uniformizeaza, apoi incepeti...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 21 Noi 2011

Cum pregatesc eu dulceata de gutui: Gutuile se spala bine de puf si se taie cubulete mici. Intr-o cratita se pun pe foc zaharul cu apa si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga fructele si se lasa pana isi schimba culoarea si devin...

Cozonac trandafir

In Piine la 9 Oct 2011

Faina se cerne intr-un castron mai mare. Laptele si zaharul se incalzesc putin pe foc mic pana la topirea completa a zaharului. Se lasa la racit pana ramane doar putin caldut, se pun aromele in el si apoi drojdia maruntita. Acest amestec se pune peste faina cernuta, se bat putin pana la...

Tort de mere

In Torturi la 8 Oct 2011

Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, se omogenizeaza bine, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca cea de pandispan sau chec, deci puteti aprecia daca mai este nevoie sau nu de o lingura cu...

Salata de ardei capia si rosii

In Salate la 4 Oct 2011

Cand sfaraie carnea si micii pe foc, aruncati, ca din greseala, si cativa ardei capia si cateva rosii, culese direct de la sursa. Dupa ce s-au copt legumele, se pun intr-o cratita, se presara putina sare deasupra si se pune capacul. Se lasa asa, sa naduseasca, cam 30 de minute, timp in care...

Tort gentuta si sandalute

In Torturi la 2 Oct 2011

Blatul se face in felul urmator: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga peste ele cele 5 linguri de lapte, esenta de rom, faina cernuta cu lingurile de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se...

Cornuri cu rahat

In Dulciuri la 19 Sep 2011

N-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit, la caldura, cam 30 minute. Pe suprafata de lucru am presarat putina faina si am...

Supa de gaina cu zdrente

In Supe la 11 Sep 2011

Pentru prepararea supei procedam astfel: Gaina se fierbe la foc mic cam doua ore. Dupa doua ore se pun in oala ceapa curatata si lasata intreaga, morcovii taiati in patru pe lungime, telina taiata felii mari, ardeiul taiat pe jumatate. Se lasa in continuare la foc mic pana sunt si legumele...

Dovlecel umplut cu carne tocata

In Mancaruri cu carne la 11 Sep 2011

Reteta se prepara astfel: Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul celalat.  Rosiile se spala, se scoate usor cu varful unui cutit partea verde de la codita,...

Ghiveci de legume cu pui

In Pui la 23 Aug 2011

Pieptul de pui se taie in bucati mari si se caleste in ulei. Se adauga ceapa, morcovii si fasolea verde, se calesc si ele cam 2-3 min., dupa care se stinge cu apa pana se acopera putin legumele si se lasa la foc mediu cam 30-45 min. (pana este fasolea bine fiarta). Se pun apoi dovlecelul,...

Harisi

In Prajituri la 22 Aug 2011

Prajitura se prepara astfel: toate ingredientele de mai sus se amesteca bine intr-un castron, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la macerat la loc caldut aprox. 30 min. Se unge o tava cu unt/ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru inca 30 de min. Intre...

Chiftelute cu dovlecel si cartof

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2011

Chiftelutele cu dovlecel si cartof se pregatesc astfel: Se stoarce bine de zeama dovlecelul, cartofii fierti se paseaza cu o furculita, se adauga ceapa, bulionul, faina, condimentele si mararul si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se ia cu o lingura din compozitie si se...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2012

Fursecuri

publicat la 09.05.2012

Clatite cu gem sau dulceata

publicat la 09.05.2012

Orez cu carne de miel la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]