Fursecuri

de Silvioara in Prajituri, 12 Mai 2012 | 2949 vizualizari

 

Sunt fragede si aromate. Pot fi simple, cu gem, cu nuci, alune sau stafide.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cescute mici (de cafea) cu zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 2 cescute ulei
  • 4 cescute cu varf de faina
  • un varf de lingurita de amoniac stins cu otet/zeama de lamaie
  • Dupa preferinta: gem, nucu maruntite, stafide, alune.
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Frecam bine ouale cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga treptat uleiul, apoi amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie.


La sfarsit incorporam faina amestecand bine cu o lingura de lemn. Daca dorim, putem adauga in compozitie nuci maruntite, stafide.


Se ia cu lingurita din aluat si se fac mici gramajoare (la distanta) in tava unsa cu ulei/unt. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margine.


Atentie! Se coc foarte repede si se ard foarte usor!

Se scot cu un cutit sau o paleta pe un platou si se lasa sa se raceasca. Tava se curata bine, se unge din nou si se coace un alt rand. Din aceasta compozitie eu am copt 3 tavi a cate 20 de fursecuri fiecare.

Cand sunt reci se ung cu gem si se lipesc cate doua. Sau le putem lasa simple. Sunt foarte pufoase si aromate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Silvioara 1

13.05.2012, 11:38

Multumesc pentru aprecieri si va poftesc cu draga inima!

Rocsi 1

13.05.2012, 14:58

bune

lia maria 1

13.05.2012, 17:50

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara