Tarta cu branza si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 29 Mai 2011 | 2990 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 4-5 linguri faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie

crema:

  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana mai groasa pentru frisca
  • jumatate cana de zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr capsuni(eu am avut conjelate)

jeleu:

  • 200 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • optional 3-4 linguri apa(daca aveti capsunile congelate puneti zeama de la ele.eu asa am avut)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si capsuni:

blat:


mixam ouale spuma cu zaharul.


adaugam apa,praful de copt si esenta de vanilie.


la urma incorporam faina.


ungem o tava rotunda cu putina margarina,punem hartie de copt si punem compozitia in tava.


o dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si lasam acolo pana blatul este copt.


il scoatem si il lasam sa se raceasca.


crema:


capsunile le decongelam(sau le spalam daca sunt proaspete).


le pasam in blender.


smantana o batem frisca cu zaharul pudra ,treptat.


branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.


mai mixam putin,apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.


amestecam bine cu mixerul.


jeleul:


foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.


capsunile decongelate le pasam in blender.


intr-o cratita punem capsunile si zaharul si le punem pe foc,si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.


dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.


o lasam putin sa se raceasca.


asamblare:


intr-o tava detasabile de tort tapetam cu folie alimentara.


punem blatul,iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.


deasupra punem jeleul caldut.


dam la frigider cateva ore,apoi servim.


Pofta buna!!!!!!!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mirela0911 1

31.05.2011, 20:26

Rocs, amandoua amandoua

elena1988 1

31.05.2011, 22:07

este la fel ca a ta, de fapt am 2 una mare care pe mijloc are loc sa mai pui si altceva ca un fel de sertar, si una mai mica

Rocsi 1

01.06.2011, 11:07

-saru-mana mirela asemenea
-supe elena..mie una mi se pare practica ca o poti strange

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte (cu foietaj frantuzesc)