Amandine II

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Noi 2010 | 10628 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat:

  •   6 oua
  •   200 gr. zahar
  •   30 ml. apa
  •   30 ml. ulei
  •   20 gr. cacao
  •   8 linguri faina(150 g)
  • 1 lingurita praf de copt

  Crema :

  •   200gr. zahar pudra
  •   250 g unt/margarina
  •   100 g ciocolata neagra(75%cacao)
  •   75 ml frisca lichida
  •   1 fiola esenta rom

  Siropul:

  •   100 ml apa
  •   50 g zahar
  •   1 lingurita ness

  Glazura:

  •   100 g ciocolata neagra
  •   50 ml frisca
  •   50 g unt

  Decor:

  •   70 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine II:

1 Blat:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

2. Crema :

Untul moale se mixeaza cu zaharul PUDRA pana devine cremos,apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca.Se lasa la rece pana la asamblare.



3. Siropul:

Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.



4. Glazura:

7. Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.



5. Asamblare:


Blatul se taie in 2 foi egale.O foaie se aseaza pe o tava,se insiropeaza,nu foarte mult,se intinde crema,se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.Dupa o ora se scoate de la frigider si se acopera cu glazura,se lasa la rece,apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Pasiune pentru bucatarie 1

09.11.2010, 20:53

hai ma,glumeam si eu,stiam ca si u glumesti

ionix 1

09.11.2010, 20:55

hihihihi... foarte bine... asa tare as manca si yo, o lingurita macar

gaby_gabytza 1

08.09.2011, 08:59

perfecta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu cacao