Chec cu iaurt si cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Mai 2013 | 3561 vizualizari

 

Cum prajitura cu iaurt si capsuni a avut succes si s-a mancat repede, m-am gandit sa fac si cu cirese dar de data aceasta sub forma de chec!

 

INGREDIENTE

  • 300 g cirese
  • 2 oua mici
  • 200 g faina
  • 150 g iaurt grecesc
  • 130 g zahar
  • 85 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt si cirese:

Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec.

Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa.

Adaugam apoi iaurtul si uleiul.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare, apoi o adaugam peste compozitia precedenta.

Tapetam o tava de chec cu folie de aliminiu/hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.

Peste aluat aseazam ciresele.

Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam checul sa se raceasca, apoi il putem pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem folosi si alte fructe in locul cireselor.

2

Pentru a nu se lasa in partea de jos a checului, ciresele se trec prin faina apoi se aseaza deasupra compozitiei.

3

Daca dorim putem presara cativa fulgi de migdale deasupra.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu iaurt si cirese-0
Chec cu iaurt si cirese-1
Chec cu iaurt si cirese-2
Chec cu iaurt si cirese-3

COMENTARII (26)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

19.05.2013, 20:01

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

19.05.2013, 21:21

Va multumesc frumos!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 09:57

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!