Chec cu iaurt si cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Mai 2013 | 3825 vizualizari

 

Cum prajitura cu iaurt si capsuni a avut succes si s-a mancat repede, m-am gandit sa fac si cu cirese dar de data aceasta sub forma de chec!

 

INGREDIENTE

  • 300 g cirese
  • 2 oua mici
  • 200 g faina
  • 150 g iaurt grecesc
  • 130 g zahar
  • 85 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt si cirese:

Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec.


Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa.


Adaugam apoi iaurtul si uleiul.


Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare, apoi o adaugam peste compozitia precedenta.


Tapetam o tava de chec cu folie de aliminiu/hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.


Peste aluat aseazam ciresele.


Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.


Lasam checul sa se raceasca, apoi il putem pudra cu zahar.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem folosi si alte fructe in locul cireselor.

2

Pentru a nu se lasa in partea de jos a checului, ciresele se trec prin faina apoi se aseaza deasupra compozitiei.

3

Daca dorim putem presara cativa fulgi de migdale deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

19.05.2013, 20:01

Angelina_Elena 1

19.05.2013, 21:21

Va multumesc frumos!!

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 09:57

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt