Cozonac trandafir

de Silvioara in Piine, 9 Oct 2011 | 2458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie de 40 gr. (Linco)
  • 5-6 linguri zahar tos
  • arome (vanilie, rom, coaja de lamaie)
  • 600 gr. faina cernuta
  • o jumatate pachet de unt moale, la temperatura camerei + 3 linguri zahar tos
  • 1 cana miez de nuca maruntit amestecat cu 2 lingurite cacao
  • pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de zahar si 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir:

Faina se cerne intr-un castron mai mare. Laptele si zaharul se incalzesc putin pe foc mic pana la topirea completa a zaharului. Se lasa la racit pana ramane doar putin caldut, se pun aromele in el si apoi drojdia maruntita. Acest amestec se pune peste faina cernuta, se bat putin pana la omogenizare cele doua oua si se adauga si ele peste compozitia din castron si se incepe procesul de framantare. Daca este necesar se ung putin mainile cu unt topit, iar planseta de lucru se pudreaza cu putina faina. Se framanta bine si se mai izbeste din cand in cand si de masa, pana se obtine un aluat elastic, de cozonac. Se lasa la crescut la loc calduros pana isi dubleaza volumul.


Untul moale se amesteca cu 3 linguri de zahar tos.


Se unge masa de lucru cu putin unt topit, se intinde o singura foaie din aluat, in forma dreptunghiulara, se unge foaia cu untul amestecat cu zahar, se presara deasupra miezul de nuca amestecat cu cacao si se ruleaza in forma de sul. Acesta se taie in 5-6 bucati egale care se aseaza in picioare intr-o cratita unsa.


Se acopera cu un servet si se mai lasa la crescut cam 20-30 min., se unge cu galbenusul de ou si se da la cuptor, la foc moale, pana se rumeneste frumos deasupra si este copt in interior (testul cu paiul).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 13:15

place

MIUTA 1

11.10.2011, 17:26

Foarte bun,imi place

alinutzika 1

20.10.2011, 14:45

ce pufos e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Palanețe (cocoradă) cu branza