Cozonac trandafir

de Silvioara in Piine, 9 Oct 2011 | 4355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie de 40 gr. (Linco)
  • 5-6 linguri zahar tos
  • arome (vanilie, rom, coaja de lamaie)
  • 600 gr. faina cernuta
  • o jumatate pachet de unt moale, la temperatura camerei + 3 linguri zahar tos
  • 1 cana miez de nuca maruntit amestecat cu 2 lingurite cacao
  • pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de zahar si 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir:

Faina se cerne intr-un castron mai mare. Laptele si zaharul se incalzesc putin pe foc mic pana la topirea completa a zaharului. Se lasa la racit pana ramane doar putin caldut, se pun aromele in el si apoi drojdia maruntita. Acest amestec se pune peste faina cernuta, se bat putin pana la omogenizare cele doua oua si se adauga si ele peste compozitia din castron si se incepe procesul de framantare. Daca este necesar se ung putin mainile cu unt topit, iar planseta de lucru se pudreaza cu putina faina. Se framanta bine si se mai izbeste din cand in cand si de masa, pana se obtine un aluat elastic, de cozonac. Se lasa la crescut la loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Untul moale se amesteca cu 3 linguri de zahar tos.

Se unge masa de lucru cu putin unt topit, se intinde o singura foaie din aluat, in forma dreptunghiulara, se unge foaia cu untul amestecat cu zahar, se presara deasupra miezul de nuca amestecat cu cacao si se ruleaza in forma de sul. Acesta se taie in 5-6 bucati egale care se aseaza in picioare intr-o cratita unsa.

Se acopera cu un servet si se mai lasa la crescut cam 20-30 min., se unge cu galbenusul de ou si se da la cuptor, la foc moale, pana se rumeneste frumos deasupra si este copt in interior (testul cu paiul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 13:15

place

MIUTA 1

11.10.2011, 17:26

Foarte bun,imi place

alinutzika 1

20.10.2011, 14:45

ce pufos e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

pe 04.12 la 20:43

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

Reteta de supa crema de linte

pe 01.12 la 20:23

Reteta de mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3295 puncte

mirela0911

1401 puncte

RODIMUR

1346 puncte

laura_n

1182 puncte

 Adi

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta